x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tragedie la Anina

Tragedie la Anina

de Marina Constantinoiu    |    14 Ian 2006   •   00:00
Tragedie la Anina

Un tragic accident de mina s-a petrecut sambata dimineata, in jurul orei 05:30, la mina Anina, din judetul Caras-Severin. Cin-ci mineri si-au pierdut via-ta, iar alti doi sunt dati disparuti., in timp ce altii au fost grav raniti. (Fotoreportaj)

Un tragic accident de mina s-a petrecut in aceasta dimineata, in jurul orei 05:30, la mina Anina, din judetul Caras-Severin. Cinci mineri si-au pierdut viata, iar alti doi sunt dati disparuti., in timp ce altii au fost grav raniti.

La spitalul Resita au fost transportate, de urgenta, cinci persoane cu arsuri grave si cu intoxicatii cu monoxid de carbon. Potrivit unor surse din Spitalul Judetean, doi dintre cei cinci raniţi sunt in stare critică, au arsuri de gradul 2, 3 şi 4 pe 50 - 60% din suprafaţa corpului şi este posibil să fie trimişi de urgenţă la Spitalul din Timişoara.
Persoanele decedate aveau vărste cuprinse intre 27 şi 52 de ani.

Accidentul de muncă s-a produs cu o jumătate de oră inainte de terminarea schimbului, atunci cănd in mină se aflau 68 de mineri. Deşi iniţial a circulat informaţia că in mină se aflau 200 de mineri, 68 este cifra finală dată publicităţii.
Cei mai mulţi au fost evacuaţi şi sunt in afara oricărui pericol. Primele ipoteze indică faptul că explozia s-ar fi produs in urma acumulărilor de gaze in subteran.

Tragedia a alertat autorităţile de la Bucureşti.


Ministrul Economiei, Codruţ şereş este deja la locul accidentului pentru a evalua situaţia.
Mina Anina se află intr-un proces de restructurare.
Autorităţile au iniţiat o anchetă, rezultatul acesteia fiind aşteptat astăzi.
Echipa Jurnalului national s-a aflat in vara anului trecut in Anina, pentru un reportaj amplu despre viata minerilor (citeste - Viata de miner), in cadrul „Caravanei Jurnalul". Un fotoreportaj realizat atunci va este pus acum la dispozitie.

×
Subiecte în articol: eveniment