x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018. Aliou Cisse: Asta e legea fotbalului!

Cupa Mondiala 2018. Aliou Cisse: Asta e legea fotbalului!

29 Iun 2018   •   09:43
Cupa Mondiala 2018. Aliou Cisse: Asta e legea fotbalului!

Echipa Senegalului, învinsă în ultimul meci al grupei H de Columbia (0-1), a ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale de fotbal din Rusia din cauza criteriului fair play, al cartonaşelor galbene primite, dar selecţionerul Aliou Cisse a acceptat împăcat regula impusă de FIFA.

 

Columbia a câştigat Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, în timp ce Japonia a ocupat locul al doilea. Japonia şi Senegalul, la egalitate de puncte şi golaveraj, după 2-2 în meciul direct, au fost departajate în urma clasamentului fair play.

''Asta e legea fotbalului, Nu ne-am calificat din cauză că am luat mai multe cartonaşe galbene. Dar sunt mândru de jucătorii mei, ei au muncit dur pentru acest turneu şi cred că au arătat că pot avea un viitor luminos. Regulile jocului sunt stabilite de FIFA şi trebuie să le respectăm, chiar dacă am fi preferat să fim eliminaţi din alt motiv. Cred că toţi jucătorii cunoşteau această regulă. Dar nu puteam să le cer jucătorilor să intre pe teren şi să evite avertismentele. Fotbalul este un sport de contact'', a declarat Cisse după meciul de la Samara.

La singura sa participare anterioară la Cupa Mondială, în 2002, Senegalul a ajuns în sferturile de finală, egalând cea mai bună performanţă a unei echipe africane, după o victorie în meciul de debut cu campioana en titre, Franţa. Selecţionerul Aliou Cisse a fost căpitanul echipei din 2002. AGERPRES

×