x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018. Maroc – Iran 0-1. Autogol în minutul 90+5

Cupa Mondiala 2018. Maroc – Iran 0-1. Autogol în minutul 90+5

15 Iun 2018   •   20:00
Cupa Mondiala 2018. Maroc – Iran 0-1. Autogol în minutul 90+5

Maroc – Iran. Selecţionata Iranului a învins dramatic formaţia Marocului cu scorul de 1-0 (0-0), vineri pe stadionul din Sankt Petersburg, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Echipa Melli a smuls victoria la ultima sa fază de atac (90+5), graţie autogolului marcat de Aziz Bouhaddouz.
 

Iranul a obţinut astfel a doua sa victorie la Cupa Mondială, prima fiind pe 21 iunie 1998, 2-1 cu SUA, la Mondialul din Franţa.

Marocul a început în forţă şi a dominat prima jumătate de oră a partidei, ratând mai multe ocazii bune de gol. Harit (2) a tras pe lângă poartă, după care Belhanda (4) a trimis cu capul pe lângă ţintă. Nici El Kaabi (8) nu a avut un tir mai bun, şutând pe lângă poartă din marginea careului.
 

''Leii din Atlas'' au trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 19, când şuturile consecutive expediate de Ziyach, Belhanda şi Benatia au fost blocate la disperare de apărarea iraniană.

Prima acţiune ofensivă mai consistentă a iranienilor s-a consumat în min. 20, când Ansarifard a ratat şutul din poziţie bună.

Harit (30) a avut o nouă oportunitate, dar şutul său a fost prins de portar.


Iranienii puteau intra la pauză în avantaj, dar Azmoun (43) a ratat singur cu portarul, după care El Kajoui s-a remarcat şi la reluarea lui Jahanbakhsh. Echipa antrenată de Carlos Queiroz a fost periculoasă şi prin Haji Safi (45), care a tras puţin peste ţintă de la circa 30 de metri.

Repriza secundă a fost mai echilibrată, însă jocul nu a mai fost aşa cursei, cele două echipe părând obosite. Ocaziile de gol au fost mai rare, dar marocanii au fost aproape să înscrie în min. 80, când Ziyach a şutat din voleu, însă Beiranvand a fost providenţial.

Iranul a dat lovitura de graţie în ultimele momente ale prelungirilor (90+5), când mingea centrată de Ehsan Haji Safi din lovitură liberă a fost reluată în propria plasă de Aziz Bouhaddouz, care nu a fost jenat de vreun adversar.

Ambele echipe au demonstrat în acest meci că au apărări solide, Marocul neprimind gol în grupa finală a preliminariilor în şase partide, în timp ce Iranul a avut 12 meciuri fără gol încasat în preliminariile asiatice.
 

Căpitanul Shojaei a devenit primul iranian care joacă la trei Cupe Mondiale (2006, 2014, 2018).

Iranul nu a putut conta în acest meci pe mijlocaşul defensiv Saeid Ezatolahi, suspendat.

Marocul rămâne prima echipă africană care a trecut de faza grupelor, la ediţia din 1986, câştigând o grupă cu Anglia, Polonia şi Portugalia.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum într-un meci oficial.

Aceasta a fost prima victorie a unei echipe asiatice la Cupa Mondială după o serie de 16 partide (4 egaluri, 12 eşecuri), precedentul succes aparţinând Japoniei, 3-1 cu Danemarca în 2010.

Va fi prima partidă între cele două formații. Maroc și Iran s-a mai întâlnit de două ori la Campionatul Mondial de futsal și o dată la Campionatul Mondial de fotbal pe plajă, iranienii impunându-se de fiecare dată.

Echipele de start.

Maroc: Munir – Amrabat, Benatia, Saiss, Hakimi – El Ahmadi, Boussoufa – Harit, Belhanda, Ziyech – El Kaabi.

Iran: Beiranvand – Rezaeian, Pouraliganji, Cheshmi, Hajsafi – Ebrahimi, Masoud – Jahanbakhsh, Ansarifard, Amiri – Azmoun.

×
Subiecte în articol: Maroc – Iran