x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Prezenta lui Thierry Henry în staff-ul Belgiei face valuri!

Cupa Mondiala 2018: Prezenta lui Thierry Henry în staff-ul Belgiei face valuri!

05 Iul 2018   •   07:30
Cupa Mondiala 2018: Prezenta lui Thierry Henry în staff-ul Belgiei face valuri!

Unii ziarişti brazilieni sunt îngrijoraţi că Belgia, adversara Selecao din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, îl are în staff-ul său pe fostul mare fotbalist Thierry Henry, cel care a marcat golul prin care Franţa a eliminat naţionala "auriverde" în sferturile ediţiei din 2006.

 

Thierry Henry, acum unul dintre secunzii naţionalei Belgiei, a marcat, după o lovitură liberă a lui Zinedine Zidane, unicul gol al meciului Franţa - Brazilia din sferturile ediţiei 2006. Opt ani mai devreme, el a rămas pe banca de rezerve în finala în care Franţa a umilit Selecao (3-0). Aceste amintiri dureroase sunt încă foarte prezente în minţile brazilienilor. Ziarul Globo Esporte nu vede cu ochi buni prezenţa fostului atacant al lui Arsenal în staff-ul "diavolilor roşii". 

"Vom da peste acelaşi adversar în acelaşi stadiu al competiţiei", este îngrijorat Globo Esporte, care vede un semn rău aici. "O inspiraţie pentru belgieni, un coşmar pentru noi (...) Ca secund al lui Roberto Martinez, el îndeplineşte un rol discret, dar fundamental. El se străduieşte să facă să evolueze tehnic şi mental o echipă care trebuie să facă faţă presiunii unei ţări ce nu a obţinut niciun trofeu pe scena internaţională", scrie cotidianul. 

"E idolul unei întregi generaţii care a crescut uitându-se la Premier League (...) A fost chemat ca să aducă o mentalitate de câştigător. Iar cifrele arată că această echipă a învăţat să câştige. Cu actualul staff, 'diavolii' au reuşit 18 victorii, au remizat de cinci ori şi au pierdut o singură dată, chiar în primul meci, cu Spania", adaugă ziarul.  "Meciul de vineri este fără îndoială cea mai importantă provocare din cariera acestor jucători belgieni", estimează el. AGERPRES

×