x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mii de paşapoarte au fost eliberate în ultimele zile de autorităţile croate pentru fanii naţionalei

Mii de paşapoarte au fost eliberate în ultimele zile de autorităţile croate pentru fanii naţionalei

15 Iul 2018   •   17:30
Mii de paşapoarte au fost eliberate în ultimele zile de autorităţile croate pentru fanii naţionalei

Autorităţile croate au emis în ultimele zile nu mai puţin de 4.600 de paşapoarte pentru a permite fanilor naţionalei de fotbal să asiste, duminică seara, la finala Cupei Mondiale din 2018, la Moscova.

Potrivit DPA, printre solicitanţii de paşapoarte s-a numărat şi mama atacantului Ante Rebic, care va fi în tribunele stadionului Lujniki.

Zece zboruri charter au adus fani croaţi în capitala Rusiei, în timp ce mulţi alţi suporteri au plecat din timp spre ţara gazdă a Mondialului cu trenul, din Slovenia.

Pe de altă parte, 50.000 de croaţi vor urmări finala Cupei Mondiale în Piaţa Jelacic din Zagreb, cea mai mare din oraş.

Finala CM din Rusia opune, duminică, de la ora 18,00 (ora României), pe Stadionul Lujniki din Moscova, echipele Franţei, campioană mondială în 1998, şi Croaţiei, care deja a reuşit cea mai mare perfomanţă din scurta sa istorie.

Franţa, care va juca a treia sa finală, după cea pierdută în 2006, în faţa Italiei, ţinteşte consacrarea actualei generaţii, care a ratat titlul european în urmă cu doi ani, pe teren propriu, după o finală cu Portugalia.

Croaţia, a 13-a echipă care joacă finala Cupei Mondiale, reprezintă o ţară de doar patru milioane de locuitori şi intenţionează să ajungă printre cele doar opt ţări care au cucerit trofeul.

Croaţia are de luat şi o revanşă în faţa Franţei, cea care i-a oprit drumul către finală în urmă cu 20 de ani, învingând-o în penultimul act (1-2), după care ''les Bleus'' au cucerit titlul, iar ''Vatreni'' s-au mulţumit cu medaliile de bronz. După acea performanţă, croaţii nu au mai reuşit să depăşească faza grupelor la niciun turneu final de Cupă Mondială, până în Rusia.

''Dacă vom câştiga sau vom pierde, oricum va fi un 'cutremur' în Croaţia", afirma selecţionerul Zlatko Dalic. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cupa mondiala 2018 croatia fani