x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Modificări la un buncăr de stocare pentru arme nucleare din enclava Kaliningrad, una dintre locaţiile CM 2018

Modificări la un buncăr de stocare pentru arme nucleare din enclava Kaliningrad, una dintre locaţiile CM 2018

18 Iun 2018   •   13:04
Modificări la un buncăr de stocare pentru arme nucleare din enclava Kaliningrad, una dintre locaţiile CM 2018
Sursa foto: FAS.org

Rusia pare să fi modificat un buncăr de stocare pentru arme nucleare în enclava Kaliningrad, potrivit unor imagini din satelit publicate de Federaţia Oamenilor de Ştiinţă Americani (FAS), luni, scrie The Guardian.

“Remarcăm toate amprentele tipice de depozitare rusească a armelor nucleare”, a declarat directorul programului de informare nucleară al FAS, Hans Kristensen. “Există un perimetru extern încadrat excesiv de garduri. Buncărele au în jurul lor garduri triple. Acestea sunt doar două trăsături tipice metodelor ruseşti de stocare”, a adăugat acesta.

Munca la construcţia buncărului a început în 2016, iar noul acoperiş a fost pus la începutul acestei veri. “Este o zonă pe care o monitorizăm de ceva timp şi au mai fost îmbunătăţiri şi în trecut, însă nimic atât de dramatic ca acum. Este pentru prima dată când vedem că buncărele nucleare sunt excavate şi, aparent, renovate”, a mai spus Kristensen.

“Aceste imagini nu dovedesc că există arme nucleare în Kaliningrad acum, dar arată că este un sit activ”, potrivit acestuia.

Enclava Kaliningrad, de la Marea Baltică, este unul dintre oraşele unde vor avea loc partide din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal.

 

  

  

×