x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Seară neagră pentru Juventus

Seară neagră pentru Juventus

de Delia Gomoescu    |    10 Dec 2009   •   00:00
Seară neagră pentru Juventus
Sursa foto: DAMIEN MEYER/AFP/MEDIAFAX

"Bianconerii" au fost spulberaţi de Bayern München şi trebuie să se împace acum cu retrogradarea în Europa League.



Inexplicabil. Aşa au catalogat italienii eşecul lui Juventus pe teren propriu, 1-4 în faţa lui Bayern München. Înaintea confruntării de pe "Olimpico" din Torino, nimic nu lăsa să se întrevadă dezastrul ce avea să urmeze. Băieţii lui Ciro Ferrara veneau după o victorie mare în derby-ul cu Inter din campionat, iar în Ligă aveau nevoie doar de un egal în partida cu bavarezii pentru a-şi asigura calificarea în optimi. Mai mult, "bianconerii" au condus cu 1-0 în minutul 19 şi au intrat cu 1-1 la pauză. Apoi filmul s-a rupt. Ferrara şi-a asumat responsabilitatea pentru rezultat şi a recunoscut că nemţii au fost net superiori. "Este o dezamăgire pentru mine ceea ce s-a întâmplat. Nu am fost capabili să tratăm această situaţie. Nu ştim să menţinem un rezultat de egalitate. Bayern a fost superioară din toate punctele de vedere. Nu vreau să ne ascundem în faţa unor scuze", a spus Ferrara. În ciuda eşecului, preşedintele lui Juve, Jean Claude Blanc, îi va acorda în continuare credit tehnicianului italian: "Echipa are potenţial, trebuie să avem continuitate. Postul antrenorului nu este în pericol. Ciro este şi va rămâne antrenorul lui Juventus".

Cealaltă formaţie italiană care a evoluat marţi seară, AC Milan, a obţinut biletele pentru optimi, cu toate că nu a scos decât un egal, 1-1, la Zürich, în grupa C. "Rossonerii" au fost conduşi până în minutul 65, când Ronaldinho a egalat din penalty. În grupa B, Wolfsburg a ratat calificarea în urma eşecului de pe teren propriu, 1-3 cu Manchester United. În optimi va merge ŢSKA Moscova, învingătoare cu 2-1 la Istanbul, în faţa lui Beşiktaş.

Săpunaru şi-a făcut treaba bine
Cristi Săpunaru a fost notat cu 6 de cotidianul O Jogo după prestaţia din meciul câştigat de FC Porto, 3-0, pe terenul lui Atletico Madrid. "A intrat în minutul 59, în centrul apărării, post pe care îl cunoaşte, dar pe care nu a fost folosit la FC Porto. La prima intervenţie a trimis în corner, însă apoi şi-a făcut treaba bine", a scris O Jogo. În celălalt meci al grupei D, Chelsea nu a reuşit decât o remiză, 2-2 acasă cu APOEL Nicosia. Partida nu a avut însă miză pentru londonezi, băieţii lui Carlo Ancelotti fiind deja calificaţi de pe primul loc înaintea ultimei runde.

×
Subiecte în articol: sport