x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Primul caz de infectare cu noul coronavirus la sportivii din România. ​​​​​​​O handbalistă de la Dunărea Brăila s-a îmbolnăvit în Brazilia

Primul caz de infectare cu noul coronavirus la sportivii din România. ​​​​​​​O handbalistă de la Dunărea Brăila s-a îmbolnăvit în Brazilia

de Adi Munteanu    |    08 Mai 2020   •   15:23
Primul caz de infectare cu noul coronavirus la sportivii din România. ​​​​​​​O handbalistă de la Dunărea Brăila s-a îmbolnăvit în Brazilia

Veste-șoc pentru sportul nostru: a apărut primul sportiv care evoluează în țara noastră infectat cu noul coronavirus. Vestea bună este că sportiva nu s-a infectat la noi, ci în Brazilia și nici nu s-a întors în România. 

 

Cea mai bună jucătoare a echipei de handbal Dunărea Brăila, pivotul brazilian Tamires Morena Lima, 26 de ani, a contractat infecţia cu COVID-19 în Brazilia. Tamires se află acum în Rio de Janeiro, oraşul ei natal, și, a anunțat chiar ea, se află acum în stare stabilă. Oficialii echipei brăilene au confirmat ştirea, însă mai multe detalii au anunțat că nu cunosc nici ei. Tamires Morena a plecat în Brazilia din luna martie, imediat după întreruperea campionatului. În acest moment, nu se ştie când se va întoarce la echipă în condițiile în care loturile ar trebui să reînceapă pregătirea pentru finalizarea sezonului. Tamires Morena Lima face parte și din naționala Braziliei, cu care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și este posibil ca aceasta să fie nevoită să mai rămână peste Ocean pentru teste suplimentare la lotul olimpic.

Handbalul din România s-ar putea relua pe 13 iunie, iar Dunărea Brăila are, conform calendarului, meci, în sferturile de finală ale Cupei României, pe 16 iunie, cu SCM Râmnicu Vâlcea.

 

Handbalul din România joacă la nesiguranță

Deși s-a anunțat reluarea competiției pe 13 iunie, aceasta este improbabilă, deoarece puține cluburi pot respecta condițiile de securitate epidemiologică impuse pentru reluarea antrenamentelor. Cele mai multe nu au baze care să respecte aceste condiții, iar costurile de închiriere pentru o locație la standardele cerute pentru perioada de carantină de 14 zile sunt foarte mari.

 

Dinamo București, eliminată din Champions League la „masa verde”

Cea mai mare nedreptate s-a făcut în handbal echipei masculine Dinamo București. Forul european a anunțat anularea partidei Dinamo-PSG din optimile competiției, sferturile fiind desemnate după criteriile alese de EHF. Sportivii alb-roșii sunt șocați de această decizie, mai ales că parcursul din această ediție a Champions League a fost unul formidabil și erau îndreptățiți să spere la calificarea în „Final Four” alături de marile puteri europene ale momentului.

„Ne-a șocat pe toți,. Noi speram să jucăm acel meci cu PSG. Nu e vorba doar de munca noastră, ci a unui întreg club, a suporterilor, a imaginii handbalului românesc. În ultima vreme am avut de suferit și la club, dar și la națională. Reușisem și noi să scoatem capul sus în Europa. Să nu pierzi niciun meci și să nu ai șansa să te bați cu ei, să-ți aperi șansa... nouă ni s-au tăiat din prima aripile. Sperăm ca la anul, dacă primim acel wild-card, să ne luăm un fel de revanșă”, a declarat căpitanul lui Dinamo, Dan Savenco.

 

Cu naţionala Braziliei, Tamires Morena Lima a fost de două ori campioană la Jocurile Pan Americane şi o dată medaliată cu aur la Jocurile Sud-Americane.

 

Tamires Morena Lima a fost transferată în 2019 de la Kisvarda (Ungaria) la Dunărea Brăila și este considerată cea mai valoroasă jucătoare a echipei.

×
Subiecte în articol: Tamires Morena Lima