x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Trei eleve din România – fetele de bronz ale tenisului european

Trei eleve din România – fetele de bronz ale tenisului european

de Adrian Cercelescu    |    06 Aug 2021   •   20:41
Trei eleve din România – fetele de bronz ale tenisului european

Trei eleve de liceu și-au petrecut primele zile de vacanță luptând pentru România și câștigand medaliile de bronz la Campionatul European de tenis U 16. Pentru a obține acest rezultat, echipa României a trecut de adversari cu mare tradiție în tenis, precum Franța, în turneul de calificare, și Spania, la turneul final.

Competiția s-a desfășurat în Cehia, la Ricany. În urma acestei performanțe, echipa noastră s-a calificat la campionatul mondial pe echipe, care  va avea loc în luna septembrie, în Antalya. La acest campionat s-au lansat noile vedete ale tenisului feminin mondial, printre care Iga Swiatek, în 2016, și Coco Gauff, în 2018.

Fetele de bronz ale Europei sunt Mara Gae – antrenată de Ion Moldovan, fost jucător de Cupa Davis, Ștefania Bojică - antrenori Gabriel Moraru și Cosmin Georgescu și Cara Meșter - antrenor Cristian Miholca.

Mara Gae este campioana noastră națională U 16 și tocmai a terminat clasa a IX-a la Liceul Caragiale, din București. Spune că tenisul este arma pe care o folosește și la școală: o ajută să se concentreze și să își stăpânească emoțiile. A terminat școala cu 9,50 și a bătut-o în calificări pe sora celebrului jucător francez Gael Monfils.

Ce îi place Marei în tenis? „Să lovesc tare cu dreapta și să dau lung de linie cu reverul. Și senzația aia pe care o ai când ai câștigat un punct”. Dar, până să ajungă la plăcerile tenisului, Mara merge întâi la școală, de la 8 la 14. Apoi se urcă în mașina mamei. În spate, unde își poate desfășura cărți și caiete. La ora 15, cu lecțiile făcute, intră pe teren la Clubul Galaxy, din Complexul Tei. Urmează două ore în care Ion Moldovan  „o ia de nouă” și scoate Halepul din ea. La 17:30, începe munca, adică pregătirea fizică la sală, unde Mara împarte același preparator cu puștiul minune al înotului mondial, David Popovici.

Mara are de gând să facă asta pe termen foarte lung: se vede jucând tenis și predând la Universitate.

×
Subiecte în articol: Mara Gae Ștefania Bojică Cara Meșter