x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Barcelona, prima capitală a Comunicaţiilor Mobile

Barcelona, prima capitală a Comunicaţiilor Mobile

de Alexandru Radescu    |    24 Iul 2011   •   12:54

Dupa o competitie acerba, derulata pe o perioada de 18 luni, Barcelona a "invins' orasele Munchen, Paris si Milano, devenind prima capitala a Comunicatiilor Mobile. Titlul i-a fost oferit de Asociatia GSM, care cuprinde aproximativ 800 de operatori telecom din 219 de tari. Capitala Cataluniei va detine aceasta titulatura pana in 2018.

In fond, Barcelona ramane gazda celui mai important eveniment al industriei GSM: Mobile World Congress, o manifestare care se intinde pe o perioada de 4 zile, in luna februarie. Barcelona gazduieste congresul telecom din 2006 (atunci intitulat 3GSM), mutandu-se, dupa editia din 2005, de pe Coasta de Azur in Catalunia. In noua sa calitate, Barcelona impreuna cu GSMA va putea organiza si gazdui, pe parcursul intregului an, evenimente telecom deschise si marelui public, inclusiv expozitii temporare si permanente care vor combina cultura si tehnologia. Se estimeaza ca prin noile evenimente se vor crea cateva mii de locuri de munca temporare, alaturi de incasari anuale de 300 de milioane de euro.

La editia MWC - 2010 s-au inregistrat peste 60.000 de participanti, intre care 3000 de directori executivi din lumea telecom, delegatii guvernamentale din 130 de tari si peste 2900 de jurnalisti.

×