x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interpol a anihilat 1200 de farmacii virtuale care vindeau medicamente contrafăcute

Interpol a anihilat 1200 de farmacii virtuale care vindeau medicamente contrafăcute

de Corina Andriuta    |    30 Iun 2010   •   00:00

În cursul unei operaţiuni internaţionale de mare anvergură, “Pang-2”, coordonată de Interpolul, au fost descoperite 1,200 de site-uri care distribuiau medicamente contrafăcute, informează Itar - Tass.



Anunţul acestui succes a fost făcut într-o conferinţă de presă, astăzi, de către Timur Lakhonin, şeful Biroului Naţional Central al Interpolul de pe lîngă Ministerul de Interne al Federaţiei Ruse.

“Această operaţiune a fost efectuată simultan în 25 de ţări. Scopul ei a fost de a suprima factorii de realizare ilegală a medicamentelor contrafăcute. S-a constatat că cel mai des se vând următorele medicamente contrafăcute : antibioticele, contraceptivele şi steroizi”, a spus Lakhonin. În timpul operaţiunii au fost descoperite 1200  de farmacii virtuale care distribuiau medicamente. Dintre acestea 153 sunt deja închise, iar 127 sunt în curs de investigaţie” menţioneză Lakhonin.

Şeful Biroului Interpol din Rusia a menţionat că în scurt timp va avea loc a treia etapă a operaţiunii şi şi-a exprimat speranţa că aceste operaţiuni se vor desfăşura regulat. Lakhonin nu a dezvăluit, în schimb, ţările în care s-a derulat operaţiunea „Pang-2”.

×
Subiecte în articol: lumea