x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Teatru: “Electra” a electrizat

Teatru: “Electra” a electrizat

de Maria Sârbu    |    03 Sep 2008   •   00:00

Spectacolul lui Mihai Măniuţiu “Electra”, realizat la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, a avut recent un succes extraordinar la Festivalul de Teatru Clasic de la Merida (Spania), obţinînd trei premii.



Spectacolul lui Mihai Măniuţiu “Electra”, realizat la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu, a avut recent un succes extraordinar la Festivalul de Teatru Clasic de la Merida (Spania), obţinînd trei premii. La cele trei reprezentaţii programate, publicul, foarte numeros, a fost impresionat de jocul actorilor, de ideea regizorală, dar şi de Grupul Iza din Maramureş, care face parte din distribuţie. “Electra” a concurat cu nouă producţii.
Măniuţiu a obţinut două premii – pentru cea mai bună dramaturgie (el a făcut şi adaptarea textului) şi pentru cea mai bună montare. Mariana Presecan, interpreta Electrei, a cîştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă în rolul principal. Cei doi au urcat pe scena festivalului, în seara galei (30 august), fiind felicitaţi de actorii britanici invitaţi în festival, Michael York şi Susannah York.
succes. Acest spectacol a fost prezentat în mai multe festivaluri, teatrul din Sibiu efectuînd şi turnee pe continentele lumii. Un rol important (Oreste) este interpretat de Marian Rîlea, care dă greutate, alături de Mariana Presecan, “Electrei” – o producţie apreciată de public şi critica de specialitate.

×
Subiecte în articol: arte