x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Delikat cu E necunoscut

Delikat cu E necunoscut

de Mihaela Ionescu    |    18 Mai 2009   •   00:00
Delikat cu E necunoscut

Delikat, pentru preparate din peşte, are drept ingredient principal sarea, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele care suferă de afecţiuni renale şi cardiovasculare.



Potenţiatorul de aromă, monosodiu glutamat, are efecte adverse mai ales în cazul persoanelor cu maladii neurodegenerative, avertizează prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, trebuie evitat de femeile însărcinate şi care alăptează, copiilor, astmaticii, celor cu aritmii cardiace, celor cu maladii dermatologice. Producătorul nu explică ce tip de sulfiţi a folosit încălcând legislaţia în vigoare cu privire la etichetarea alimentelor.

ETICHETĂ
Sare (max.31%), legume deshidratate (ceapă, usturoi, roşii, ţelină), condimente 16,5% (ardei roşu, piper negru, chimen, mărar, coriandru), pesmet (făină de grâu, extract de drojdie), făină de grâu, potenţiator de aromă (monosodiu glutamat E621), ulei vegetal, extract de lămâie, zahăr, aromă (sulfiţi-nr. nu se specifică exact ce fel de sulfit ), antiaglomerant (dioxid de siliciu E551).

×
Subiecte în articol: bun de consum