x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Şniţel de peşte cu spanac

Şniţel de peşte cu spanac

11 Noi 2010   •   00:00
Şniţel de peşte cu spanac
6014-136762-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 fileuri de peşte, 300 g spanac congelat, doi cartofi, 200 g smântână, 100 g năut, două cepe, 150 g pesmet, două ouă, 60 făină, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, 300 g zmeură, o limetă, un ardei iute, 50 g zahăr tos.

● Mod de preparare:
1
Năutul se lasă la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-o strecurătoare. O ceapă se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

2 Se căleşte în puţin ulei încins, se adaugă spanacul decongelat şi se condimentează. Se ţine pe foc zece minute, se adaugă puţină smântână şi făina dizolvată în apă.

3 Se amestecă, se lasă să fiarbă pâ­nă scade compoziţia şi se pu­ne într-o strecurătoare. Fileurile de peş­te se porţionează şi se condimentează, aşază deasupra spana­cul, se ung cu ou şi se presară cu pesmet.

4 Se trec din nou prin ou şi pesmet şi se aşază într-o cra­tiţă cu ulei încins. Se prăjesc la foc mediu până devin aurii, se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.

5 Ceapa rămasă se toacă şi se că­leşte în puţin ulei cu ardeiul iu­te tocat. Se adaugă cartofii tăiaţi cubu­leţe, năutul fiert, sare şi piper. Se călesc zece minute, apoi se ser­vesc alături de şniţelele de peşte.

● Sfat: Se servesc ca atare sau cu un sos din zmeură, suc de limetă, zahăr şi ardei iute.
● Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste