x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un sfert dintre americani nu cred că Barack Obama s-a născut în SUA

Un sfert dintre americani nu cred că Barack Obama s-a născut în SUA

05 Aug 2010   •   00:00

Peste un sfert dintre americani se îndoiesc că Barack Obama s-a născut efectiv în Statele Unite ale Americii (SUA), conform unui sondaj dat publicităţii miercuri de CNN, cu prilejul celei de a 49-a aniversări a preşedintelui, relatează AFP.



Potrivit anchetei sociologice, 11% dintre cei intervievaţi cred că Barack Obama nu este 'în mod sigur' născut în SUA şi 16% că "probabil" nu este născut pe pământ american, condiţie sine qua non pentru accederea la funcţia supremă în stat.

Chiar dacă certificatul de naştere al lui Barack Obama, cu menţiunile născut la 4 august 1961, în arhipelagul american Hawaii, a fost difuzat pe larg în mass-media, o parte a dreptei continuă să semene îndoiala, afirmând că preşedintele s-ar fi născut în Kenya, ţara tatălui său.

Simpatizanţii republicani, notează Agerpres, se îndoiesc în proporţie de 41% în privinţa locului de naştere al lui Obama, în timp ce 87% dintre democraţi nu îşi pun întrebări asupra acestui subiect.

Sondajul CNN/Opinion Research a fost efectuat telefonic între 16 şi 21 iulie, pe un eşantion de 1.018 adulţi, având o marjă de eroare de plus minus 3 puncte procentuale.

×
Subiecte în articol: externe