x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vânătoarea de foci: Tradiţie, interese economice sau barbarie?

Vânătoarea de foci: Tradiţie, interese economice sau barbarie?

27 Mai 2009   •   00:00

În sprijinul campaniei pentru continuarea vânătorii de foci, guvernatorul general al Canadei, Michaelle Jean, a fost filmat în timp ce mânca inima crude a unei foci.





Prezent la un festival al inuiţilor, populaţia indigenă din nordul Canadei, guvernatorul general al Canadei, într-un act de solidaritate cu vânătorii de foci, folosind un cuţit de vânătoare inuit a ajutat la tranşarea unui animal proaspăt ucis şi apoi a mâncat o bucată din inima acestuia.

Adoptând punctul de vedere al societăţilor de protecţie a animalelor, care consideră că modul în care se face vânătoarea de foci îmbracă aspecte de barbarie, Parlamentul Europeana interzis săptămâna trecută importul în UE a produselor din focă provenind din Canada.

Autorităţile canadiene consideră că vânătoarea de foci este vitală pentru populaţia inuită din zona Atlanticului de Nord, aceasta fiind ocupaţia principală pentru aproximativ 6.000 de familii de pescari. În acest sens guvernul canadian autorizând uciderea în acest an a peste 300.000 de foci.

Întrebată de reporterii prezenţi la faţa locului dacă gestul său este o formă de protest împotriva interdicţiei produselor pe piaţa UE a produselor din focă, Michaelle Jean a fost evazivă, răspunzând "Înţelegeţi ce vreţi!". Un purtător de cuvânt al Parlamentului European a declarat că gestul este prea bizar pentru a putea fi comentat.
bbc.co.uk

×
Subiecte în articol: externe