x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Primul hotel din lume cu zero stele

Primul hotel din lume cu zero stele

de Carmen Dragan    |    06 Iul 2009   •   00:00

În ultimii 10 ani am fost impresionaţi de hoteluri ca Burj-Al-Arab, din Dubai, cu 7 stele care ne-a uimit prin extravaganţă, confort şi lux. Nu ştim dacă e de vină criza, dar se pare că tendinţa este spre zero stele. Dovada este un hotel de 0 stele, "Null Stern Hotel", inaugurat la începutul lunii iunie la Teufen, în Suedia.



Conceptul de lux este redus la zero. Pentru a câştiga această distincţie de zero stele, vă gândiţi că poate este un loc de cazare neconfortabil. Ei bine, aşa e! Situat într-un buncăr, hotelul de 0 stele nu oferă nici un serviciu şi nici un confort. Este alcătuit din trei încăperi mari, fără ferestre. Fiecare are două camere ­ în care încap până la şapte persoane ­, o baie cu lavoare aliniate şi un duş. Nu există încălzire, doar nişte ploşti. Totuşi sunt oferiţi nişte pantofi vechi pentru a putea merge pe podeaua îngheţată. Pentru 7 euro pe noapte, puteţi avea un adăpost şi un pat, asta e sigur.

Experienţă de viaţă
Aventurierii care au rezervat o noapte în acest hotel caută experienţe noi şi nicidecum un loc unde să se simtă bine, să se relaxeze. Să stai o perioadă într-un astfel de loc este o experienţă de viaţă în comunitate, căci e imposibil să faci abstracţie de cei din jurul tău. Apa caldă nu este decât pentru un singur duş pe zi. Ora de culcare este hotărâtă în funcţie de cât spun musafirii că au nevoie să doarmă, ţinând cont că trezirea este obligatoriu la ora 7:00. Vă întrebaţi probabil care ar fi motivele pentru care cineva şi-ar dori să doarmă într-un asemenea loc? Pentru plăcerea jocului sau pentru a trăi o experienţă extremă? Să recunoaştem că austeritatea exagerată a acestui hotel seamănă mai degrabă cu un happening artistic decât cu un adevărat proiect hotelier. Creatorii hotelului, fraţii Riskin, Frank şi Patrik, artişti de profesie, au lansat proiectul lor şi în alte ţări. Daniel Charbonier, care a lucrat cu Larry Flint, s-a arătat interesat de acest proiect.

×
Subiecte în articol: info travel