x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Frank Fenner: Specia umană va dispărea în 100 de ani

Frank Fenner: Specia umană va dispărea în 100 de ani

18 Aug 2010   •   00:00

Un mare academician, omul care a eradicat variola, a afirmat că întreaga comunitate stiinţifică trebuie să avertizeze factorii politici şi economici care conduc lumea, că, în mai puţin de 100 de ani, omenirea va disparea. Conform lui Frank Fenner, citat de Daily Mail, procesul este deja ireversibil.



Astfel, omenirea va fi incapabilă să supravieţuiască suprapopulării şi flagelului consumismului fără oprelişti. "Din nefericire omenirea nu va mai supravieţui nici măcar 100 de ani. Odată cu specia umană, vor disparea multe alte specii de animale, majoritatea aflate în plin proces de extincţie, cauzat tot de acţiunile nesăbuite ale omului. Este o situaţie ireversibilă, deoarece este mult prea tâziu pentru orice măsuri. Nu spun asta pentru că vreau să demoralizez eforturile celor puţini care luptă şi se străduiesc să salveze ce mai este de salvat, dar cine ar vrea sa fie minţit la nesfârşit ?", puncteaza Frank Fenner, profesor în cadrul Australian National University, astăzi în vârstă de 95 ani şi autor a 22 de volume şi tratate ştiinţifice.

Savantul, notează descoperă.ro,  a anunţat eradicarea variolei în anul 1980, sub auspiciile World Health Assembly, iar reuşita sa este una dintre cele mai mari succese înregistrate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Anul trecut, O.N.U. estima că populaţia umană la nivel mondial a depăşit deja cifra de 6,8 miliarde locuitori, iar la sfârşitul anului 2011, vom fi circa 7 miliarde de oameni. Frak Fenner crede că lovitura finală dată speciei noastre va veni sub forma schimbarilor climatice de proporţii.

"Cred că specia umană în totalitatea sa, va avea aceeaşi soartă precum locuitorii Insulei Paştelui. Ce nu înţeleg oamenii este că schimbările climatice sunt de-abia la început, nu şi-au atins încă apogeul. Cu tote acestea, de la an la an, observăm deja diferenţe evidente în cursul anotimpurilor. Este posibil ca unele comunităţi mici să supravieţuiască. Vedeţi, aborigenii au supravieţuit 40-50.000 de ani fără sa devină o civilizaţie ahtiată de ştiinţă, care să ajungă într-un final să producă dioxid de carbon în exces şi să polueze apele. Dacă aborigenii nu vor supravieţui, omenirea în ansamblul ei, nu va reuşi. Specia umană va urma acelaşi drum fără întoarcere precum alte specii care astăzi sunt dispărute", încheie reputatul cercetător australian.

Predicţiile sale neliniştitoare au atras atenţia a numeroşi oficiali printre care şi Prinţul Charles al Marii Britanii, care a avertizat că: "Dacă omenirea continuă să crească în acelaşi ritm accelerat, atunci vom avea de înfruntat o problema monumentală".

×
Subiecte în articol: lumea