x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, în decembrie, la HBO

"În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, în decembrie, la HBO

27 Oct 2010   •   00:00

Primul serial original produs de HBO în România, "În derivă", cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO, urmând să fie difuzat de luni până vineri, de la ora 20:30, scrie Mediafax. Serialul se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihoterapeut de elită. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se axează pe câte o sesiune de terapie ¬ patru şedinţe individuale între psihoterapeut şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal în care personajul principal îşi vizitează propriul terapeut.

Marcel Iureş interpretează rolul principal în serialul "În derivă" ¬ cel al psihoterapeutului Andrei Poenaru ¬, al cărui univers profesional şi personal pare să se destrame, săptămână de săptămână. Din distribuţie mai fac parte Maria Dinulescu, Vlad Zamfirescu, Maria Mitu, Bogdan Dumitrache, Andreea Bibiri, Tamara Creţulescu şi Gabriela Butuc. Regia este semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean, iar producţia a fost asigurată de compania Film Factor. Producător general din partea HBO Central Europe este Marc Lorber, iar producători executivi sunt Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.

Lansarea serialului "În derivă" este precedată de o campanie neconvenţială în mai multe oraşe din ţară. În urmă cu câteva zile, oraşele din România au fost "tapetate" cu bannere outdoor şi postere neconvenţionale cu imaginile actorilor din serialul "În derivă". În iunie 2009, HBO Europa Centrală (HBO CE) şi Dori Media Distribution GmbH au încheiat un contract pentru achiziţia de către HBO CE a drepturilor de a produce pe plan local formatul serialului de televiziune israelian "Be Tipul", care a fost deja adaptat şi produs de HBO US, sub titlul "In Treatment". În mod concret, HBO Europa Centrală a obţinut drepturile de a produce serialul pentru următoarele teritorii: Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, România şi Republica Moldova.

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991, postul fiind disponibil în România din 1998. HBO CE, subsidiară a Home Box Office Inc., asigură programe de televiziune premium şi canale din segmentul de bază în 12 ţări din regiune, incluzând Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia şi Croaţia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.

×
Subiecte în articol: mass-media