x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lucian Mândruţă: "N-aş renunţa la bâlbe pentru nimic în lume"

Lucian Mândruţă: "N-aş renunţa la bâlbe pentru nimic în lume"

de Anca Nicoleanu    |    15 Mar 2010   •   00:00
Lucian Mândruţă: "N-aş renunţa la bâlbe pentru nimic în lume"
Sursa foto: Jurnalul foto/

Spune că a sărit gardul de la cei care fac ştirile la cei care le consumă şi, câteodată, se şi amuză de ele. Şi că a "moştenit" cabina Mihaelei Rădulescu. La 20 martie, Lucian Mândruţă debutează ca entertainner, la Antena 1, cu late night show-ul "Pâine şi circ", o emisiune înregistrată care conţine şi... bâlbe, pentru respectarea brandului.

● Jurnalul Naţional: Iată-te entertainner. Te simţi mai în largul tău decât la pupitrul ştirilor?

Lucian Mândruţă: Păi da, e ca şi cum m-aş fi mutat de la garsonieră la vilă! Am un hectar de studio, lume să râdă la mine când vreau eu, sunt vecin cu genii în ale producţiei, toţi colegii de la Intact, şi-n plus, stau acum în cartier cu o mulţime de Becali ai showbiz-ului. Negru, Bendeac, Monica Anghel, Buzdugan... Până şi cabina mea e celebră: pe uşă scrie Mihaela Rădulescu! Wow!


● Deci, late night show-ul tău se va chema "Pâine şi circ"...

Pâine eco, cu făină de grâu naţional, secerat în Bărăgan, şi îmbogăţită cu seminţe de talk-show american. Şi circ, cu dresură în exclusivitate de fost prezentator la ştiri, care face tumbe şi înoată sincron cu invitaţii în jacuzzi!

 

● Cum va fi prima ediţie? Dă şi tu din casă nişte rubrici, invitaţi, subiecte.

Nu dau din casă, dau din studio: afli de ce credem că Victor Ponta trebuie să poarte bască, ai imagini în direct din penarul fetelor care s-au bătut pentru el la un liceu, acum o săptămână, ai dezvăluiri în exclusivitate de la Irinel, care ne spune ce e sărutul, exact ca în oracol, şi, mai ales, ai ocazia să stai o oră la televizor, să te distrezi şi să nu-ţi fie ruşine după aia să spui că te-ai uitat!

 

Sensual, la strung

● Ai pus-o pe Simona Sensual să lucreze la strung. Ce-ai urmărit cu asta?

Am urmărit s-o pun la muncă, nu la întins obrazul la pupat, da? A mers cam prost: piesa am făcut-o eu, că ea n-a prea pus mâna, de vorbit am vorbit tot eu, de zâmbit a zâmbit ea... şi până la urmă am plecat acasă fiecare fără să înţelegem de ce ne-am întâlnit. Dar o să merite s-o vedeţi!

 

● De ce inviţi pseudovedete ca Simona Sensual, să faci mişto de ele?

Nu există pseudovedete. E ca şi cum ai zice că există pseudopublic. Nene, dacă se uită cineva în gura ei, păi asta înseamnă că ori e dentist, ori cu adevărat interesat. Şi-atunci ce să-i faci? Noi ştim ce e de făcut: să tratăm oamenii zilei, pseudo sau nu, cu aceeaşi monedă. Una de 5 lei, pe o faţă cu ironie, pe cealaltă cu amuzament!

 

● Tu îţi faci textele pentru show?

Deocamdată eu, deci dacă nu vă plac, aveţi o singură adresă de trimis scrisori de ameninţare, peşti morţi înveliţi în ziar, flori în număr par, ce vă mai trece prin cap. Caut o echipă, aviz amatorilor cu umor. Poate fi şi grosier, avem pile, aici la Antena!


În Parcul Operei, după asistent

● Nu faci emisiunea în direct, ca să ai posibilitatea să-ţi tai bâlbele la montaj?

Emisiunea e înregistrată şi conţine bâlbe! Păi, ăsta e brandul meu, n-aş renunţa la el pentru nimic în lume. E ca şi cum ai lua fumul de la Trabant şi grăsimea de la mici!

 

● Ce invitaţi ţi-ai dori în show?

Invitaţi. Portret-robot. Trăsături faciale: regulate. Ochi: deschişi. Gura: în mişcare, meliţă dacă se poate. Semne particulare: nu se iau atât de tare în serios, încât să vrea să le ridici statuie în curte c-au venit. Curaj: cât încape în jacuzzi.

 

● Ţi-ai găsit asistent gay? De ce un gay?

N-am găsit, încă mai caut. Am fost în Parcul Operei, dar cineva a făcut mişto de mine: Băăăi, păi asta era acum 10 ani, du-te prin cluburi. Vreau să fie gay să nu mă bănuiţi că plec cu el acasă la copii. Şi mai vreau să fie gay ca să semene cu fetele astea care duc tava cu tăceri misterioase prin emisiuni... Încă n-am găsit, aşteptăm înscrieri!

 

Moromete, ca model

● Cum s-a schimbat viaţa ta după ultimul Observator?

Am descoperit un fenomen astronomic uimitor: în jurul orei 18:30, lumina de afară scade treptat până dispare cu totul. Chestia asta, tranziţia asta, mi s-a părut foarte ciudată şi-am întrebat pe cineva de la Observatorul Astronomic ce e cu ea. Mi-au spus că poartă numele ştiinţific de "seară" şi se petrece zilnic. Atunci mi-am adus aminte, o ştiu din copilărie, dar în ultimii 18 ani de ştiri sau ziare sau tot felul de alte chestii jurnalistice, uitasem de ea!

Dincolo de acest fenomen, mi se pare ciudat să nu mai fie nevoie să ţin telefonul deschis tot timpul, să nu mă mai uit în fiecare zi două-trei ore pe agenţiile de ştiri... De obiceiul ăsta însă n-am reuşit să scap. Mai ales că am nevoie în continuare de ştiri: glumele pe seama lor reprezintă unul dintre ingredientele emisiunii. Dacă vrei, am sărit gardul de la cei care fac ştirile la cei care le consumă şi, câteodată, se şi amuză de ele. Dar sunt şi lucruri bune. Copiii au început să-mi zică tata, nu Lucian.

 

● De ce o să se uite lumea la show-ul tău şi nu la alte posturi?

Păi, cred că lumea o să se uite aici pentru că am o familie mare, cu multe rude, cu mulţi prieteni şi-o să-i oblig! Dincolo de cercul meu însă, e un singur motiv pentru care să te uiţi la emisiunea asta: pentru că e bună.

 

● Pe cine ai alege: Jay Leno sau Jerry Springer?

Mai degrabă Leno. Nu e disperat să facă rating din bătaia între un părinte alcoolic şi fata lui, care a fugit de acasă cu vecinul ucigaş în serie. Leno e însă mai aşezat decât modelul emisiunii noastre, care are mai mult vizual. Modelul meu e un host de talk-show care n-a avut niciodată emisiune. Moromete îl cheamă.

×
Subiecte în articol: mass-media