x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Regele paparazzo" din Italia, condamnat la închisoare

"Regele paparazzo" din Italia, condamnat la închisoare

13 Mar 2010   •   00:00
"Regele paparazzo" din Italia, condamnat la închisoare

Italianul Fabrizio Corona, considerat "regele paparazzo", a fost condamnat din nou, de data aceasta la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru că l-a şantajat pe fotbalistul francez David Trezeguet, atacant la Juventus Torino.



Judecătorii l-au condamnat, de asemenea, pentru extorcare de fonduri pe Marco Bonato, colaborator al lui Corona, care a primit aceeaşi pedeapsă, în timp ce fotograful Fabrizio Pensa a primit 5 luni de închisoare pentru atentat la viaţa privată.

Fotbalistul David Trezeguet, care s-a constituit parte civilă, a obţinut dreptul de a primi daune şi plata imediată cu titlu provizoriu a 25.000 de euro, anunţă Agerpres. Totodată, Corona nu va putea să exercite o funcţie publică timp de 5 ani, judecătorii ordonând publicarea acestui verdict în publicaţia de mare tiraj "Chi".

În primăvara lui 2006, Trezeguet a plătit 25.000 de euro pentru a împiedica publicarea unor fotografii care îl înfăţişau în compania unei tinere care nu era soţia sa, la Milano. Pe 10 decembrie, Corona a fost condamnat la Milano la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru extorcare şi tentativă de extorcare faţă de fotbalistul italian Francesco Coco, de brazilianul Adriano şi de pilotul moto Marco Melandri.

Etalându-şi ostentativ tatuajele, Corona a urlat în instanţă, la adresa judecătorilor: "Urăsc faptul că sunt italian", apreciind că astfel ar trebui condamnate "toate agenţiile foto din Italia". Brunetul în vârstă de 35 de ani, cu fizic de playboy, este un obişnuit al platourilor de televiziune pentru emisiuni gen reality-show sau pentru a comenta scandalurile de care presa italiană este plină.

×
Subiecte în articol: mass-media