x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două elicoptere israeliene au aterizat forţat în Argeş

Două elicoptere israeliene au aterizat forţat în Argeş

de Elly Cîrstea    |    03 Aug 2010   •   00:00
Două elicoptere israeliene au aterizat forţat în Argeş

Două elicoptere israeliene de transport tip CH-53 au aterizat forţat pe un câmp din localitatea Vulpeşti, judeţul Argeş, după ce unul dintre aparatele de zbor a solicitat o escală tehnică, pentru remedierea unor defecţiuni tehnice.


Incidentul s-a produs în jurul orei 8:00 şi a fost anunţat la numărul de urgenţă 112. Cei care au efectuat apelul au precizat că nu există probleme tehnice majore, astfel că reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă nu au trimis echipaje la faţa locului.

Autorităţile argeşene au reuşit localizarea aparatelor de zbor şi au securizat imediat zona, pe un perimetru de 500 de metri.Nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale.

Aparatul care prezenta defecţiuni tehnice a încercat, fără succes, să se ridice de la sol, însă, după câteva încercări,  pilotul a renunţat. O expertiză tehnică a relevat faptul că aparatul are nevoie de întreţinere, fiind necesară schimbarea unui reper, care trebuie adus din Israel.

În jurul prânzului a decolat celălalt elicopter, avându-i la bord pe militarii din ambele aparate de zbor.
Zona a rămas asigurată, fiind păzită de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai MAPN.

Ministerul Apărării a informat printr-un comunicat că cele două elicoptere israeliene de transport tip CH-53 au participat la exerciţiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010 şi se aflau în zbor de repatriere. 

Citeşte aici comunicatul MApN

Pe 26 iulie, un elicopter aparţinând forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit în Munţii Bucegi. Şapte oameni, printre care şi un militar român, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului de atunci.



×
Subiecte în articol: observator