x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Şeitan: Dacă nu vom reuşi, s-ar putea ca în 2011 să operăm noi tăieri de salarii, de 30% sau chiar de 70%

Şeitan: Dacă nu vom reuşi, s-ar putea ca în 2011 să operăm noi tăieri de salarii, de 30% sau chiar de 70%

31 Mai 2010   •   00:00
Şeitan: Dacă nu vom reuşi, s-ar putea ca în 2011 să operăm noi tăieri de salarii, de 30% sau chiar de 70%
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National


Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, astăzi, că este posibil ca în 2011 salariile bugetarilor să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult, dacă măsurile luate pentru susţinerea economiei vor eşua. Anunţul vine în contradicţie cu ceea ce declara premierul Emil Boc duminică. Potrivit primului ministru, măsurile luate de Guvern privind reducerea cu 25% a salariilor angajaţilor din sectorul bugetar şi cu 15% a pensiilor sunt temporare şi este posibil ca, dacă situaţia economică se îmbunătăţeşte, bugetarilor să le fie înapoiaţi banii.

Declaraţia a fost făcută de Şeitan într-o discuţie cu economistul Liviu Voinea, în prezenţa jurnaliştilor, la o dezbatere organizată de Blocul Naţional Sindical cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din muncă".

"Dacă nu am fi aplicat aceste măsuri, salariile anul viitor ar fi fost posibil să scadă cu 30 - 50% sau chiar mai mult", i-a spus lui Voinea.

Ulterior, ministrul a declarat că dacă nu s-ar fi luat măsurile anti-criză în acest an, în 2011 ar fi fost posibilă o reducere de chiar şi 70% a salariilor.

"Nu am făcut o analiză pe scăderea salariilor anul viitor, dar dacă nu am fi luat aceste măsuri ar fi posibil să scadă salariile şi cu 70% în 2011. Dacă nu am fi luat aceste măsuri şi dacă se aplică şi nu vor avea rezultatele scontate, singura soluţie este să cadă Guvernul", a declarat Şeitan presei, în urma discuţiei avute cu Voinea, potrivit Mediafax.

La finalul şedinţei de duminică prin care Guvernul a adoptat proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar, premierul Emil Boc a arătat că proiectele de legi vor intra în vigoare odată cu avizul Parlamentului şi publicarea în Monitorul Oficial.

Premierul a spus că reducerea salariilor şi pensiilor va fi valabilă doar până la sfârşitul anului 2010, măsura fiind una temporară.

Emil Boc a asigurat din nou că salariile şi pensiile ar urma să fie majorate în 2011, dar condiţionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor.



×
Subiecte în articol: observator