x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Times: Prostituatele din România fug în vestul UE ca să scape de legile româneşti

The Times: Prostituatele din România fug în vestul UE ca să scape de legile româneşti

23 Ian 2010   •   00:00
The Times: Prostituatele din România fug în vestul UE ca să scape de legile româneşti

Prostituatele românce preferă să plece în ţările din vestul Uniunii Europene, unde câştigă mai bine şi nu sunt nevoite să plătească amenzile impuse în România, relatează The Times, prezentând cazul unei românce în vârstă de 32 de ani.



Aceasta, prezentată drept Ana-Marie, în vârstă de 32 de ani, a revenit în România după ce a lucrat în baruri şi cluburi din Paris, unde afirmă că reuşea să câştige într-o lună mai mulţi bani decât obţinea prostituându-se în Bucureşti într-un an.

"Amenda pentru prostituţie în România este de 120 de euro şi eram amendată aproape în fiecare noapte în care stăteam pe stradă. Nu aveam nici o şansă să plătesc şi amenzile, şi chiria şi să-mi hrănesc copilul. Aş fi ajuns în închisoare... În Franţa primesc prezervative gratuite şi methadonă şi pot să depun plângere la poliţie dacă se întâmplă ceva, în loc să fiu hărţuită de poliţişti", afirmă femeia.

Cazuri similare au declanşat o dezbatere în România, cu privire la efectele secundare ale intrării ţării în UE şi posibilitatea de călătorie fără viză, comentează Times, care citează un studiu conform căruia România a devenit principalul exportator de prostituţie din UE.

Conform studiului realizat de Tempep, citat de Mediafax, o reţea finanţată de UE, una din opt prostituate străine din Europa provine din România, iar două cincimi dintre cele 80.000 de prostituate din Marea Britanie sunt imigrante, majoritatea provenind din Lituania, Thailanda şi Polonia.

×
Subiecte în articol: observator