x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta i-a propus Senatul. Diaconescu a mers cu Geoană

Ponta i-a propus Senatul. Diaconescu a mers cu Geoană

23 Feb 2010   •   00:00
Ponta i-a propus Senatul. Diaconescu a mers cu Geoană
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, că i-a promis înaintea Congresului lui Cristian Diaconescu funcţia de preşedinte al Senatului iar Daciana Sârbu nu va mai candida la europarlamentare.

Ponta a spus că, din punctul său de vedere, interesele PSD ar fi fost mai bine reprezentate în fruntea Senatului de către Cristian Diaconescu.



Tot în cadrul aceleiaşi emisiuni, Ponta a declarat că Daciana Sârbu nu va mai candida pentru un nou mandat de europarlamentar, având în vedere "noua situaţie", în care el a fost ales în fruntea partidului. Ponta a ţinut să precizeze că este vorba despre o decizie a soţiei sale.

"Am discutat cu Daciana. Nu va mai candida la un nou mandat (de europarlamentar - n.r.)", a spus Ponta. El a precizat că aceasta este decizia Dacianei Sârbu, având în vedere "noua situaţie". Victor Ponta a subliniat că nu el i-a cerut soţiei să ia o astfel de decizie. Următoarele alegeri europarlamentare sunt însă doar peste patru ani.

Totodată, Ponta s-a arătat impresionat de gestul socrului său, Ilie Sârbu, de a renunţa la toate funcţiile politice pe care le deţinea în PSD. "Socrul meu, domnul Ilie Sârbu, a făcut un gest dificil pentru un om politic, acela de a accepta că nu va mai avea niciun fel de funcţie politică. Dacă mergea pe listă cu Mircea Geoană, probabil că ieşea vicepreşedinte. E un sacrificiu. Mă simt vinovat faţă de el, dar a dat dovadă de mai multă înţelepciune decât mine", a spus Ponta.

În această seară, de la ora 21, în exclusivitate pentru Antena 2, la Vorbe grele, un dialog Victor Ciutacu- Cristian Diaconescu pe tema retragerii intempestive a candidaturii sale la preşedinţia PSD şi a motivelor care au generat gestul său.

×
Subiecte în articol: politic