x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj CCSB: Băsescu-Antonescu, un tur doi indecis

Sondaj CCSB: Băsescu-Antonescu, un tur doi indecis

14 Noi 2009   •   00:00

Traian Băsescu ar pierde turul doi al prezidenţialelor în faţa lui Mircea Geoană sau a lui Sorin Oprescu. O finală Băsescu-Antonescu nu are încă decis câştigătorul.

Conform unui sondaj realizat de CCSB în perioada 7-11 noiembrie, la alegerile de duminica viitoare vor merge la vot numai 50% din români. Rezultatele sondajului îl poziţionează în primul tur pe Traian Băsescu pe primul loc în intenţia de vot, cu 34%, urmat de Mircea Geoană - cu 31%, Crin Antonescu - cu 16%, Sorin Oprescu - cu 10%, C.V. Tudor - cu 4%, Kelemen Hunor - cu 3% şi Gigi Becali - cu 2%. Într-un tur doi însă, actualul preşedinte ar fi învins atât de Mircea Geoană, rezultatul unei confruntări Băsescu-Geoană fiind 42%-52%, cât şi de Sorin Oprescu, în acest caz scorul fiind 49% (Băses-cu) - 51% (Oprescu).

Lucrurile nu sunt însă la fel de clare în cazul unui tur doi Băsescu-Antonescu, opţiunile de vot exprimate de subiecţii întrebaţi de CCSB arătând în prezent o egalitate, 50%-50%. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.348 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,7%.

×
Subiecte în articol: politic