x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Tăriceanu: O înţelegere tactică între PD-L şi PSD, cel mai mare pericol pentru PNL

Tăriceanu: O înţelegere tactică între PD-L şi PSD, cel mai mare pericol pentru PNL

28 Dec 2009   •   00:00
Tăriceanu: O înţelegere tactică între PD-L şi PSD, cel mai mare pericol pentru PNL

Călin Popescu Tăriceanu atrage atenţia asupra pericolului de bipartidism în condiţiile "scoaterii PNL pe tuşă" de către PD-L şi PSD. Fostul premier critică lipsa unei strategii coerente pe termen lung a actualei conduceri a partidului din care face parte.



"Cel mai mare pericol pentru Partidul Naţional Liberal este o înţelegere tactică între PD-L şi PSD". Aşa îşi începe Călin Popescu Tăriceanu mesajul adresat colegilor săi din PNL pe blog-ul său. Fostul lider liberal avertizează asupra riscului ca PNL să fie marginalizat în urma pecetluirii unui eventual acord între cele două partide, pentru că inclusiv PSD, fost partener în alianţa electorală pentru prezidenţiale, urmăreşte eliminarea PNL de pe scena politică.

Scopul nu este greu de ghicit. Cele două partide "urmăresc pregătirea terenului pentru bipartidism, prin introducerea sistemului de vot uninominal majoritar", susţine Tăriceanu.

"Cine i-a ascultat însă pe Traian Băsescu şi pe cei de la PDL ştiu că asta îşi propun. Aşteptaţi să se limpezească apele şi în PSD şi veţi vedea cum foştii colaboratori întru proiectul Johannis, vor pune gând rău PNL", scrie Tăriceanu pe blog-ul său.

Singura strategie de supravieţuire în opoziţie, în aceste condiţii, este adoptarea unei strategii pargmatice şi coerente pe termen lung. Numai în acest mod, PNL va reveni la putere peste 4 -5 ani, susţine Tăriceanu.

"Este timpul ca toţi liberalii (...) să lase deoparte politica "romantică" a bătăliilor în declaraţii. A venit timpul pentru realpolitik", mai notează acesta.

Tăriceanu critică lipsa de viziune a actualei conduceri a partidului şi susţine că PNL ar fi trebuit să între la guvernare alături de PD-L.

"Unii cred că din opoziţie poţi cuceri voturile nemulţumiţilor. Poţi câştiga voturile românilor mult mai bine arătându-le că te baţi pentru ei (...). Pentru a face acest lucru trebuie să fii la guvernare. (...) Din păcate PNL pare mai degrabă în ‎acest moment ghidat de interese personale, fără a avea o viziune şi un obiectiv strategic", mai scrie Călin Popescu Tăriceanu.

×
Subiecte în articol: politic