x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Arieseni: Se porneşte teleschiul

Arieseni: Se porneşte teleschiul

de Sorin Anghel    |    16 Oct 2009   •   00:00
Arieseni: Se porneşte teleschiul
Sursa foto: Sorin Anghel/Jurnalul Naţional

Arata-le ursilor mierea si schiorilor zapada daca vrei sa-i innebunesti. Pe Valea Prahovei a nins puternic. Daca vor sa schieze, romanii trebuie sa mearga la Cavnic - Maramures sau la Arieseni - Alba.



In ultimele doua zile, pe buzele practicantilor de sporturi de iarna s-a aflat numai Cavnic. Cum ajungem acolo? Cat costa o urcare cu teleschiul? Unde dormim? S-au umplut forumurile, s-au incins telefoanele, s-au urmarit minut cu minut imaginile live transmise pe www.jurnalul.ro.

Drumul din Baia Mare pana in Cavnic este curat pentru ca ieri ninsoarea s-a oprit, iar drumarii au curatat carosabilul. Preturile la transportul pe cablu au ramas aceleasi ca in sezonul trecut si pot fi verificate pe www.superskicavnic.ro. Cazarea este cu mult mai ieftina decat pe Valea Prahovei.


DESCHIDERE DE SEZON
Dar nu doar la Cavnic se va schia astazi, ci si la Arieseni, la limita dintre judetele Alba si Bihor. "Avem zapada pana la genunchi, am inceput sa punem crosele pe teleschi si maine pornim instalatia. Drumul este curat, dar vor fi probleme cu parcarea, deoarece nu este nimic amenajat", a declarat Dan Gligor, administratorul cabanei de la baza partiilor Vartop.

Pretul unei urcari cu teleschiul va fi de doi lei, pentru copii pretul fiind redus cu 50%. La Stana de Vale, in judetul Bihor, stratul de zapada ajunge si la un metru grosime in locurile in care a fost troienia.


GHINION PENTRU BUCURESTENI
Ninsorile de pe Valea Prahovei nu au adus deloc bucurie in randul schiorilor. Oamenii locului spun ca zapada de acum nu e semn bun pentru ei deoarece intarzierea venirii iernii. In plus, pe DN 1 s-a circulat cu dificultate. Cele mai mari probleme le-au avut soferii de tir care au incercat sa urce din Brasov la Predeal.

La altitudini inalte, in Masivul Bucegi si in Muntii Baiului, vantul a viscolit ninsoarea. Din acest motiv instalatiile de transport pe cablu nu au functionat. Salvamontistii au anuntat ca toate traseele montane sunt inchise. Cei care vor sa mearga la schi de tura sunt rugati sa-si faca alte planuri. Din cauza stratului de zapada foarte afanata exista riscul producerii de avalanse.

In Pasul Tihuta, care face legatura intre Bucovina si Ardeal se circula fara probleme la aceasta ora. Drumarii au actionat cu toate utilajele din dotare, au imprastiat materiale antiderapante, astfel incat nici macar vehiculele de mare tonaj nu au intampinat dificultati.

In zilele urmatoare, regimul termic nu se va ameliora. Minimele nu vor fi foarte scazute, dar nici maximele ridicate si pe ansamblu, vremea va ramane deosebit de rece in continuare.

×
Subiecte în articol: ski express