x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cavnic: Soare si zapada, excelent pentru schi

Cavnic: Soare si zapada, excelent pentru schi

de Sorin Anghel    |    15 Oct 2009   •   00:00
Cavnic: Soare si zapada, excelent pentru schi

Deschidere de sezon senzationala la Cavnic. Un cer senin si o zapada excelenta i-au intampinat pe schiorii care au ales sa-si petreaca ziua pe partiile Roata.

Parcarea s-a umplut rapid, inca de la prima ora. Schiorii parca nu aveau curaj sa se dea jos din masini si sa-si puna claparii in picioare.

Erau o stare ciudata. Undeva intre timiditate, rusine si uimire. A fost nevoie sa se porneasca teleschiul si toata lumea a inceput sa se agite. Nu a mai durat mult si s-a facut forfota.


Pârtii Maramures
S-a dat startul la sezonul de schi in Maramures. Zapezile cazute in ultimele zile au creat conditii dintre cele mai bune pentru schi, astfel incat la acest sfarsit de saptamana vor fi deschise ambele partii din Cavnic. Acestea vor functiona la capacitate maxima la sfarsitul acestei saptamani. Iubitorii sporturilor de iarna din Maramures sunt asteptati la cea mai rapida deschidere de sezon inregistrata vreodata pe partiile de la Cavnic.

Partiile din Cavnic se prezinta in conditii excelente, drumul de acces este curatat si se circula in conditii foarte bune. Zapada masoara aproximativ 80 de cm la Icoana, nocturna este functionala, iar lucrul cel mai important pentru impatimitii schiului este faptul ca tarifele au ramas aceleasi de anul trecut. Astfel, un abonament de 14 urcari costa 35 de lei pentru adulti si 30 pentru copii, o urcare costa 3,5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii.
Astăzi, la pârtiile din Cavnic sunt asteptati turisti din Cluj, Satu Mare, Salaj, Bistrita si Maramures.

Pe cealalta pârtie, care se va deschide chiar astazi, tarifele sunt ca anul trecut. Astfel, tarifele cu pret intreg sunt urmatoarele: 3 urcari - 10 lei; 6 urcari - 20 lei; 12 urcari - 35 lei; 20 urcari - 55 lei; 30 urcari - 70 lei. Abonamentele de o zi costa 85 lei, cele de doua zile, 165 lei iar cele de trei zile vor costa 240 lei.

Tarifele cu reducere pentru copii de pana la 14 ani si familii formate din doi adulti si minim un copil pana la 14 ani sunt urmatoarele: 12 urcari - 30 lei; 20 urcari - 45 lei; 30 urcari - 60 lei. Abonamentul de o zi, cu reducere, va costa 75 lei, cel de doua zile 145, iar cel de trei zile 210 lei.



A venit iarna!
Urmăriţi webcam jurnalul.ro de pe pârtiile de schi! Click pentru a accesa webcam

×
Subiecte în articol: ski express