x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Procesul Ceauşescu, reconstituit pe scenă

Procesul Ceauşescu, reconstituit pe scenă

de Maria Sârbu    |    02 Dec 2009   •   00:00
Procesul Ceauşescu, reconstituit pe scenă
Sursa foto: /

Teatrul Odeon va găzdui, la 10 şi la 11 decembrie, spectacolul de teatru-document: "Ultimele ore ale lui Ceauşescu".



În această producţie a Institutului Internaţional pentru Crimă Politică, cu sediul la Berlin şi în care se face reconstituirea procesului soţilor Ceauşescu, joacă actori români, iar echipa de realizatori este formată din germani şi elveţieni. Lansarea unui asemenea proiect marchează împlinirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Reprezentaţia de la 10 decembrie va fi urmată de discuţii cu publicul, urmând să participe Victor Stănculescu, Thomas Kunze, realizatorii proiectului şi actorii din distribuţie. În spectacolul regizat de Milo Rau şi de Simone Eisenring, rolurile soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu sunt interpretate de Victoria Cociaş şi respectiv Constantin Cojocaru, alături de care joacă Constantin Drăgănescu, Alexandru Mihăescu, Eugen Cristian Motriuc şi Mircea Rusu. După cum informează producătorul, textul a fost scris pe baza unor documente autentice audio şi video, pornind de la mărturii ale celor implicaţi şi în urma unei documentări la faţa locului.

După premiera absolută de la Bucureşti, spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu" va fi prezentat în mai multe oraşe din Europa: 18-21 decembrie la Hebber am Ufer din Berlin; 14-17 ianuarie la Teatrul Schlachthaus din Berna; 28-30 ianuarie la Teatrul Gessenerallee din Zürich şi la 3 şi 4 februarie la Südpol din Lucerna. Spectacolul a fost produs cu sprijinul mai multor instituţii de cultură, fundaţii, teatre şi ambasade.

×
Subiecte în articol: teatru