x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Actor din Harry Potter, condamnat la doi ani de închisoare. Vezi de ce e acuzat interpretul lui Vincent Crabbe

Actor din Harry Potter, condamnat la doi ani de închisoare. Vezi de ce e acuzat interpretul lui Vincent Crabbe

21 Mar 2012   •   08:09
Actor din Harry Potter, condamnat la doi ani de închisoare. Vezi de ce e acuzat interpretul lui Vincent Crabbe

Actorul britanic Jamie Waylett, in varsta de 22 de ani, care interpreteaza rolul lui Vincent Crabbe in sase filme din seria Harry Potter, a fost condamnat astazi la doi ani de inchisoare pentru rolul pe care l-a avut in cursul protestelor urbane de vara trecuta din Londra, informeaza CNN.

Actorul a fost condamnat pentru tulburarea grava a ordinii publice in cursul protestelor de strada care au avut loc vara trecuta in capitala britanica.

El a pledat vinovat si pentru manipulare de bunuri furate in timpul revoltelor din august, conform unor documente judiciare postate online de tribunal. Insa instanta l-a achitat de acuzatia ca s-a aflat in posesia unui obiect cu intentia de a distruge sau provoca pagube proprietatii private, formulata dupa ce a fost surprins in imagini cu un coctail Molotov asupra sa.

Waylett a hotarat sa iasa in strada in cea de a treia zi de violente, potrivit judecatorului, actorul fiind surprins intr-o inregistrare video langa un supermarket care era jefuit.

"Ai fost surprins in imagini, in mai multe randuri, cu o sticla plina de benzina, prevazuta cu o carpa ca fitil", a spus judecatorul.

Waylett a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru tulburarea grava a ordinii publice si la alte 12 luni pentru manipulare de bunuri furate, pedepse complementare, urmand sa execute pedeapsa cea mai mare, potrivit documentelor judiciare.

Aceste violente au izbucnit la Tottenham, in nordul Londrei, in urma unui protest pasnic fata de impuscarea mortala a unui locuitor de catre politie.

Revolta s-a extins in alte cartiere londoneze si orase britanice in zilele urmatoare. Aceste evenimente au fost urmate de o interventie de amploare a politiei impotriva persoanelor suspectate ca au participat la evenimente.

Potrivit Politiei Metropolitane din Lodra, in oras au fost arestate peste 3.800 de persoane, pentru o varietate de infractiuni, inclusiv jaf, incendiere intentionata si tulburarea grava a ordinii publice.

×