x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Şapte copii, ucişi sâmbătă de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului

Afganistan: Şapte copii, ucişi sâmbătă de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului

11 Mai 2019   •   16:59
Afganistan: Şapte copii, ucişi sâmbătă de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea drumului

Şapte copii au fost ucişi şi doi au fost răniţi sâmbătă de un dispozitiv exploziv plasat pe marginea unui drum din sudul Afganistanului, conform unor responsabili locali.

"Mina a fost pusă de talibani pe un drum principal pentru a face victime în rândul forţelor de securitate", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Aref Noori.

Copiii aveau între 7 şi 9 ani, iar cel puţin patru dintre aceştia aparţineau aceleiaşi familii, potrivit unui membru al Consiliului Provincial Ghazni, Amanullah Kamrani.

Solicitaţi, insurgenţii nu au comentat, scrie agenţia franceză de presă.

Talibanii ascund adesea bombe artizanale sau mine terestre la marginea drumurilor vizând forţele afgane de securitate. Dar aceste dispozitive fac multe victime şi în rândul populaţiei civile.

Numărul victimelor minelor şi muniţiilor neexplodate - cum ar fi grenade şi rachete - este în creştere constantă din 2012 în Afganistan, potrivit Serviciului de acţiune împotriva minelor al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNMAS), care a recenzat o medie de 150 de decese pe lună în 2017. Dintre victimele acestor arme neexplodate 80% sunt copii care le manipulează, fără să ştie de riscuri.

Luna trecută, şapte copii au fost ucişi şi 10 răniţi în estul Afganistanului de un obuz de mortier pe care l-au găsit.

Potrivit Naţiunilor Unite, 3.804 civili - dintre care peste 900 de copii - au fost ucişi şi alţi 7.000 au fost răniţi în această ţară în 2018, cel mai sângeros an pentru populaţia civilă afgană.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: afganistan 7 copii uciși