x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce fac părinții iresponsabili din SUA: Își trimit la școală, deliberat, copiii confirmați cu noul coronavirus

Ce fac părinții iresponsabili din SUA: Își trimit la școală, deliberat, copiii confirmați cu noul coronavirus

25 Sep 2020   •   16:33
Ce fac părinții iresponsabili din SUA: Își trimit la școală, deliberat, copiii confirmați cu noul coronavirus
Sursa foto: Hepta

Autoritățile americane din suburbia Milwaukee au început să facă pregătirile pentru noul an școlar, în condițiile speciale generate de pandemia de coronavirus, fără a lua în calcul un scenariu: părinții își trimit la școală deliberat copiii infectați cu noul coronavirus. Totuși, exact acest lucru s-a materializat în Washington și Ozaukee, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, informează The Washington Post.

„Ceva ce s-a întâmplat și continuă să se întâmple ... ceva ce nu am crezut vreodată că o să se întâmple, e că oamenii își trimit deliberat copiii infectați la școală”, a declarat Kristen Johnson, de la Departamentul de Sănătate Publică din Washington, pentru televiziunea WISN.

În prezent, mai mulți oficiali din domeniul sănătății efectuează anchete în peste 24 de școli și solicită sancțiuni pentru orice părinte care își trimite deliberat copilul la școală, deși acesta a fost confirmat cu noul coronavirus.

Nu doar în Wisconsin este întâlnită această situație. În urmă cu o săptămână, în Massachusetts, un adolescent a participat la deschiderea anului școlar, deși era confirmat cu noul coronavirus, ceea ce a dus la carantinarea colegilor de clasă. O situație similară s-a produs și în Oklahoma.

„Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm este aceea că oamenii nu sunt onești”, a spus Johnson pentru Journal Sentinel.

„Nu vor ca cei mici să nu poată merge la școală. Nu vor să lipsească de la muncă. În acest fel, aceștia pun în pericol sănătatea altora,” a mai adăugat oficialul american.

În contextul în care situația va persista, școlile nu vor mai putea fi ținute deschise pentru cursuri față-n față, au avertizat oficiali din domeniul sănătății.

 

×