x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dictatorul din Belarus trimite elevii și studenții la muncă forțată

Dictatorul din Belarus trimite elevii și studenții la muncă forțată

05 Oct 2022   •   07:25
 Dictatorul din Belarus trimite elevii și studenții la muncă forțată

Aleksandr Lukașenko s-a declarat uluit că în țara pe care o conduce de 28 de ani există o prevedere care interzice autorităților să scoată elevii la muncile câmpului.

 Într-o înregistrare video care circulă viral pe internet, dictatorul îndreaptă această „sălbăticie” care strică o veche tradiție comunistă și le vorbește înalților responsabili care îl ascultă spăsiți despre virtuțile socio-economice ale muncii forțate în agricultură.

„Mobilizați-i pe toți”, spune Lucașenko din capul mesei de ședință, în timp ce demnitarii își notează indicațiile primite. „Mi s-a raportat că în școlile secundare este interzis să chemi elevii la cules mere, sau cum eram noi obișnuiți, la cartofi, sfeclă, in și așa mai departe”.

Stupoare: „Vrei să educi copiii cu vorbe”?

Dictatorul se adresează apoi șefului administrației prezidențiale, aflat chiar în stânga sa. „Nu-mi pot imagina o sălbăticie mai mare, Igor Petrovich. Încercăm cumva să ne educăm elevii. Copiii noștri!”. Auzindu-și numele, Igor Petrovich, care este și general maior, se ridică în picioare și continuă să asculte din poziție de drepți. Nefericitul devine paratrăsnetul ședinței. „Ce o să folosești? Vorbe? Nu-i poți educa cu vorbe. Noi, când eram studenți, mergeam în septembrie la cules cartofi. Asta unește oamenii, îi aduce împreună, îi face să înțeleagă cum stau lucrurile”, le explică Lukașenco, numit în popor „Tătucul”. „Așa că mobilizați studenții, muncitorii, funcționarii și alți cetățeni să ne ajute să culegem tot”.

Secvența se încheie cu un scurt curs de economie: „O să câștigăm bani buni. Nu acum, la primăvară. Atenție la buget, ca oamenii să aibă ce să mănânce, ca prețurile să nu crească la cartofii, morcovii și sfecla produse de noi. Trebuie să rezolvăm problema prețurilor mărfurilor din import și lucrul esențial este ca produsele noastre similare să fie ținute sub control în ceea ce privește prețul”.

 

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko belarus munca fortata