x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jurnalista BBC, Hanna Yusuf, a murit pe neașteptate la 27 de ani. A scos la iveală nedreptăți sociale în reportaje tulburătoare

Jurnalista BBC, Hanna Yusuf, a murit pe neașteptate la 27 de ani. A scos la iveală nedreptăți sociale în reportaje tulburătoare

01 Oct 2019   •   15:09
Jurnalista BBC, Hanna Yusuf, a murit pe neașteptate la 27 de ani. A scos la iveală nedreptăți sociale în reportaje tulburătoare
Sursa foto: facebook

Jurnalista BBC, Hanna Yusuf, a murit pe neașteptate la vârsta de 27 de ani. Aceasta a  militat pentru purtatea hijabul-ui de către femeile musulmane. Născută în 1992 în Somalia, a crescut în Olanda și a urmat cursurile Universității Queen Mary din Londra. Vorbea fluent șase limbi și scos la iveală povești de viață teribile, stând de vorbă cu denunțători și victime ale unor infracțiuni grave, după cum relatează dailymail.co. A primit bursa Scott Trust pentru efectuarea unui master în jurnalism.

A scris pentru The Guardian, The Independent, Times, The News News, revista Pool și Grazia înainte de a se angaja în 2017, pentru BBC. Colegii i-au adus un ultim omagiu tinerei și talentatei ziariste. Familia acesteia speră că moștenirea ei va fi o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare.

În anul 2018, aceasta a realizat un reportaj uimitor cu somaleza Zaynab Hussein, mamă a nouă copii, care a scăpat de violența și insecuritatea din propria țară mutându-se în 2003, în Leichester. 

Hanna Yusuf a scos la iveală în această vară neregulile de la Costa Coffee, un lanț de cafenele din Marea Britanie, unde managerii companiei rețineau bacșișul cuvenit angajaților, refuzau să plătească concediul medical și orele suplimentare. În urma dezvălurilor tinerei ziariste, un purtător de cuvânt al firmei a declarat că s-a dispus efectuarea unui audit independent. 

A realizat un videoclip în 2015 pentru The Guardian despre decizia ei, de la acea vreme, de a purta hijab-ul ca pe o "declarație feministă", fără nicio legătură cu opresiunea. Imaginile au făcut înconjurul lumii. A luat apoi atitudine față de decizia din 2017 a Curții Europene de Justiție, care le-a oferit angajatorilor dreptul de a interzice salariaților afișarea simbolurilor politice, religioase și filozofice la locul de muncă, spunând în emisiunea "Good Morning United Kingdom", că această hotărâre "va afecta în mod disproporționat femeile musulmane". 

 

 

 

×
Subiecte în articol: hijab hanna yusuf