x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Măsuri dure în Franța împotriva persoanelor nevaccinate anti COVID-19. Școlile fac excepție

UPDATE Măsuri dure în Franța împotriva persoanelor nevaccinate anti COVID-19. Școlile fac excepție

21 Iul 2021   •   16:59
UPDATE Măsuri dure în Franța împotriva persoanelor nevaccinate anti COVID-19. Școlile fac excepție

Franța nu intenţionează să impună obligativitatea certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ, a afirmat premierul Jean Castex, citat de AFP.

"Întreaga noastră strategie de la începutul crizei a constat în a asigura că elevii din Franţa să beneficieze cât mai mult de şcolarizare. În acest context, nu vom spune acum că cine nu este vaccinat, mai ales că unii nu pot fi, va fi privat de şcoală. Deci, nu va fi niciun permis sanitar pentru accesul în şcoli", a declarat premierul Jean Castex într-un interviu acordat postului TF1.

Premierul Franţei a explicat însă că în unităţile de învăţământ vor fi înfiinţate centre pentru vaccinarea celor care doresc acest lucru. "Vom administra vaccinuri în licee, din toamnă, le vom propune profesorilor care încă nu sunt vaccinaţi să profite de acest dispozitiv", a explicat Jean Castex, considerând că rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice este "satisfăcătoare".

În Franţa au avut loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

Mediafax

ȘTIRE INIȚALĂ Autoritățiile franceze au pornit lupta împotriva persoanelor nevaccinate anti COVID-19. Acestea nu vor mai avea voie să participe la evenimente cu peste 50  de peresoane, scrie DPA.

Condițiile de prezență sunt prezentarea unui test PCR negativ, dovada vaccinării ori a anticorpilor dezvoltații de trecerea prin boală la cinema, teatru, muzee.

Nici intrarea la târguri sau evenimente sportive nu mai este permisă.

Din luna august, restricțiile vor viza și trenurile de mare viteză, barurile, restaurantele, sptalele și centrele comerciiale. 

Franța se confruntă cu cel de-al patrulea val al pandemiei.

Peste 50% dn populația acestei țări s-a vaccinat cu cel puțin o doză.

Accelerarea vaccinării

Totodată, guvernul francez vrea să accelereze vaccinarea pentru a ajunge la 50 de milioane de persoane vaccinate până la sfârşitul lunii august, informează postul BFMTV.

"Sper ca începând de săptămâna viitoare să avem un ritm de patru milioane de doze administrate în fiecare săptămână. Este un obiectiv ambiţios, dar care ar arăta că înţelegem gravitatea situaţiei", a declarat miercuri premierul Jean Castex, într-un interviu acordat postului TF1.

Jean Castex speră că ajungă la un nivel de vaccinare de 40 de milioane de persoane până la sfârşitul lunii iulie şi de 50 de milioane până la sfârşitul lunii august.

În prezent, în Franţa, numărul persoanelor vaccinate cu cel puţin o doză este de 38,1 milioane de persoane, dar populaţia pare a fi reticentă în privinţa vaccinării.

În numeroase oraşe din Franţa au avut loc proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: franta COVID restricţii