x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Pandemia de COVID-19. Noi restricții în Italia

UPDATE Pandemia de COVID-19. Noi restricții în Italia

10 Noi 2020   •   12:49
UPDATE Pandemia de COVID-19. Noi restricții în Italia

Tot mai multe state europene au decis să reintroducă măsuri severe pentru limitarea celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. 

În timp ce Franța, Germania, Marea Britanie, Irlanda mențin școlile deschise, alte țări, precum România, Ungaria, Slovacia, Austria, Belgia au decis trecerea elevilor la învățământul online.

Italia

În mai multe zone vor fi impuse restricții suplimentare, începând din 11 noiembrie, din cauza creșterii infecțiilor cu COVID-19.

O nouă provincie intră în zona roșie, unde circulația este interzisă. Este vorba despre Bolzano, care se alătură astfel Lombardiei, Piemontului, Valle d'Aosta, din nordul ţării, şi Calabriei, din sud.

Liguria (nord), Toscana, Abruzzo şi Umbria (centru) şi Basilicata (sud) vor intra în zona portocalie, alături de Sicilia și Puglia. Sunt restricționate deplasările, varurile și restaurantele sunt închise, în schimb funcționează magazinele.  

În zonele galbene sunt interdicții de circulație pe timp de noapte și rămân închise muzeele. Învățământul liceal și universitar se desgășoară online. 

Ungaria

Restaurantele se vor închide începând din 10 noiembrie. Școlile se vor închide și se va trece la desflășurarea cursurlor online. 

Totoată circulația pe timp de noapte va fi oprită, după cum a anunțat premierul Viktor Orban, pe Facebook. Acesta a motivat impunerea noilor măsuri prin incapacitatea unităților sanitare de a răspunde solicitărilor. 

Adunările sunt inferzise iar evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori.

Grecia

Una dintre statele cele mai puțin afectate de pandemie, Grecia a impus restricții în urmă cu câteva săptămâni.

De astăzi însă au fost închis și învățământul preuniversitar, iar orele vor avea loc în format online deși în această țară conexiunile la internet au probleme.

Creșele și școlile primare rămân, în continuare, deschise.

Populația trebuie să anunțe autoritățile, prin SMS, pentru a ieși din casă. 

Australia

Autoritățile au decis ca tradiționalul spectacol pirotehnic, care se desfășoară în noaptea de Revelion în portul din Sydney, să aibă loc și în acest an, în pofida pandemmiei de coronavirus. Dar durata acestuia va fi limitată la câteva minute și vor avea acces doar persoanele care au rezervări la cafenelele, restaurantele și hotelurile din zonă. Locurile cu cea mai bună vizibilitate sunt rezervate pentru lucrătorii din sănătate și pompieri.

Australia este una dintre statele lumii cel mai puțin afectate de pandemie, cu peste 27.668 de infecții, dintre care 907 decese. În ultimele 10 zile nu s-a mai înregistrat niciun caz nou.

 



 

×
Subiecte în articol: restricţii şcoli COVID Ungaria grecia