x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Primul val de muncitori români, primele spaime ale britanicilor: "N-am venit să vă furăm. Vrem să muncim!"

VIDEO. Primul val de muncitori români, primele spaime ale britanicilor: "N-am venit să vă furăm. Vrem să muncim!"

01 Ian 2014   •   19:10
VIDEO. Primul val de muncitori români, primele spaime ale britanicilor: "N-am venit să vă furăm. Vrem să muncim!"

Primii români care au sosit în 2014 pe tărâm britanic, după ridicarea restricțiilor impuse până acum pe piața forței de muncă din Marea Britanie, au avut parte de un tratament preferențial.
Ei au fost întâmpinați la aeroport chiar de un membru al Parlamentului, Keith Vaz, care le-a oferit chiar și o cafea la barul aeroportului Luton.

Coborând din cursa de Târgu-Mureș, proaspăt beneficiari ai liberalizării migrației forței de muncă la nivelul Uniunii Europene, românii n-au mai fost atât de înspăimântători precum erau prezentați de media britanică.
"N-am venit să vă furăm, am venit să muncim și după aceea să ne întoarcem acasă. Aici plătiți mai bine. Nu vreau să locuiesc aici, vreau să-mi renovez casa și să trăiesc mai bine acasă, în România", a declarat jurnaliștilor Victor Spireșău, muncitor în construcții, care se va angaja ca lucrător într-o spălătorie londoneză.

În contrast cu predecesorul său, și-a făcut apariția Adrian Pop, medic de Urgențe în România, sosit pentru a lucra într-un spital din apropierea Londrei. Elegant, purtând cravată și costum, Adrian Pop a declarat că a ales Marea Britanie în special din cauza ușurinței în exprimare în limba engleză și că se gândește încă daca își va aduce soția și copilul pentru a deveni rezident permanent.

Plin de entuziasm, un puștan de 20 de ani, Alexandru Benjamin a declarat ziariștilor că vede sosirea sa la început de an, ca un nou start în viața sa și că dorește să-și construiască o viață frumoasă în Marea Britanie.
dailymail.co.uk



×
Subiecte în articol: muncitori romani