x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ar putea să-şi recheme ambasadorul din SUA din cauza declaraţiilor lui Obama

Rusia ar putea să-şi recheme ambasadorul din SUA din cauza declaraţiilor lui Obama

de Agerpres    |    01 Mar 2014   •   19:15
Rusia ar putea să-şi recheme ambasadorul din SUA din cauza declaraţiilor lui Obama

Rusia ar putea să-şi recheme ambasadorul din SUA, în urma declaraţiilor "agresive" ale preşedintelui Barack Obama, a anunţat sâmbătă preşedintele Senatului rus (Consiliul Federaţiei), Valentina Matvienko.

"Vom cere Comisiei pe probleme externe a camerei superioare să se adreseze în acest sens preşedintelui rus Vladimir Putin", a precizat Valentina Matvienko în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Federaţiei pe tema trimiterii de trupe în Ucraina, potrivit RIA Novosti.

Şi vicepreşedintele Senatului, Iuri Vorobiev, s-a pronunţat în acest sens.

"Consider că trebuie să cerem preşedintelui Federaţiei Ruse să-l recheme pe ambasadorul Federaţiei Ruse din SUA", a declarat senatorul rus, în cadrul aceleiaşi şedinţe în care membrii camerei superioare au autorizat în unanimitate utilizarea armatei ruse în Crimeea, peninsulă rusofonă în sudul Ucrainei, în urma unei cereri în acest sens a lui Vladimir Putin.

Iuri Vorobiev a declarat că, "potrivit mass-media, preşedintele american Barack Obama a afirmat că Rusia va plăti scump pentru politica sa".

"Eu consider că această declaraţie a preşedintelui american este o ameninţare, care a depăşit linia roşie şi care a ofensat poporul rus. Vom cere ca preşedintele (Putin) să-şi recheme ambasadorul din SUA", a subliniat Vorobiev.

Preşedintele american a declarat vineri că orice încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un rol destabilizator.

"SUA şi comunitatea internaţională reiterează că orice ingerinţă militară în Ucraina va avea preţul ei", a afirmat Obama.

×