x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie provocată de coronavirus. A îngrijit în spital bolnavii Covid-19 până în ultima clipă

Tragedie provocată de coronavirus. A îngrijit în spital bolnavii Covid-19 până în ultima clipă

23 Mar 2020   •   09:32
Tragedie provocată de coronavirus. A îngrijit în spital bolnavii Covid-19 până în ultima clipă

Coronavirusul face prima victimă în sistemul medical francez. Franţa înăspreşte sancţiunile pentru nerespectarea izolăriii la domiciliu.

Medicul care a murit avea 68 de ani era pensionat, dar a continuat să lucreze pentru a-şi ajuta colegii.

El a murit sâmbătă la spitalul universitar din Lille.

Jean-Jacques Razafindranazy a fost specialist de urgenţă la spitalul universitar din Compiegne, în departamentul Oise, la nord de Paris, unde mai mulţi alţi angajaţi au fost testaţi pozitiv, potrivit mass-mediei franceze.

Familia lui Razafindranazy a anunţat decesul acestuia într-o postare pe social media intitulată „Tatăl meu: un erou”. Fiul său a declarat pentru Le Parisien că tatăl său era pensionar şi ar fi putut înceta să lucreze, dar a refuzat deoarece colegii lui erau suprasolicitaţi.

„S-a sacrificat. A vrut să ajute. A continuat să lucreze pentru că i-a plăcut, a fost viaţa lui. Nu e corect. Suntem trişti şi supăraţi.”, a afirmat fiul acestuia.

Fiul lui Razafindranazy a spus că tatăl său s-a întors dintr-o vacanţă în străinătate „în formă bună” la sfârşitul lunii februarie şi s-a îmbolnăvit la începutul lunii martie.

Parlamentarii francezi au aprobat pedepse mai dure pentru sfidarea unui ordin de izolare la nivel naţional, după ce numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut duminică.

Cei prinşi că sfidează regula - care are excepţii pentru deplasări urgente, cumpărături şi exerciţii fiizce solitare - se vor confrunta, de asemenea, cu amenzi mai dure, cuprinse între 135 şi 3.700 de euro, precum şi o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru încălcări repetate ale ordinului, conform proiectului de lege de urgenţă sanitară aprobat de către parlamentari.

Numărul deceselor înregistrate de spitalele franceze a crescut duminică cu 112 la 674, au spus oficialii, în timp ce numărul de cazuri confirmate a crescut cu 11%, la 16.018, în ultimele 24 de ore.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Covid-19