x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Răsturnare de situaţie în dosarul şoferului de microbuz ucis la Bolintin. Soția victimei cere despăgubiri de 500.000 de euro

Răsturnare de situaţie în dosarul şoferului de microbuz ucis la Bolintin. Soția victimei cere despăgubiri de 500.000 de euro

26 Ian 2022   •   08:55
Răsturnare de situaţie în dosarul şoferului de microbuz ucis la Bolintin. Soția victimei cere despăgubiri de 500.000 de euro

Sotia bărbatului ucis în Bolintin Vale a depus pe numele presupusului criminal o nouă plângere pentru distrugerea microbuzului. Mai mult, femeia îi cere acestuia daune morale şi materiale de 500.000 de euro.

Nicolae Tomescu, șoferul microbuzului, a murit pe 9 ianuarie după ce a fost lovit în cap cu o piatră de un bărbat de etnie romă pe motiv că a refuzat să-l ia la ocazie pe suspect.

Bărbatul avea 47 de ani şi era tatăl a doi copii.


Avocatul Artin Sarchizian a vorbit marţi, la Antena 3, despre condiţiile de acordare a daunelor.

„Lucrurile sunt mai complicate, pentru că în cazul în care se stabileşte vinovăţia în privinţa autorilor, în mod normal, aceştia sunt cei care sunt responsabili, inclusiv pe latură civilă. Dar, dacă discutăm despre un autovehicul implicat, la un moment dat se poate pune în discuţie, inclusiv atragerea răspunderii asigurătorului dacă se stabileşte o legătură de cauzalitate între funcţionarea autoturismului. În sine, asigurarea care era incidentă la momentul respectiv şi producerea rezultatului, însă este o chestiune de durată. Angajarea răspunderii civile, pentru că despre asta vorbim în cazul abordării despăgubirilor.

În momentul în care dosarul ajunge în faţa judecătorului, ceea ce înseamnă că trebuie să se fi epuizat faza de urmărire penală şi cum vedem, în România durează această fază de urmărire penală, chiar am putea spune ani de zile., situaţie absolut nefirească, pentru că în mod normal, justiţia ar trebui să se realizeze mai cu seamă în cauzele penale, cu celeritate. Prin urmare, despăgbirile, sigur, ele sunt solicitate într-un cuantum, dar în momentul în care sunt stabilite, de foarte multe ori diferă faţă de ceea ce s-a cerut, ele însă sunt acordate în momentul în care se stabileşte şi vinovăţia penală, pentru că discutăm de fapte de natură penală şi este evident că acele două laturi, civilă şi penală, să fie soluţionate în mod unitar şi, la momentul la care se ajunge în faza de judecată a procesului", a declarat Artin Sarchizian.

 

Soţia bărbatului omorât la Bolintin cere despăgubiri de 500.000 de euro

 

Momentul atacului a fost surprins pe camerele de supraveghere unde se vede când șoferul microbuzului a fost lovit cu pietre de un grup de romi cu care intrase în conflict atunci când l-au oprit forțat.

Imaginile surprind momentul în care bărbatul este bătut şi atacat cu o bordură. După ce a încasat o serie de lovituri crunte pe filmare se observă cum bărbatul încearcă să fuga, dar după câţiva pași cade secerat la pământ. 

Alarma a fost dată de un nepot care după ce a găsit microbuzul fără el l-a căutat şi l-a găsit într-o baltă de sânge.

Ulterior bărbatul a fost dus la spital însă din cauza rănilor extrem de grave a murit.

Agresorul care a dat cu piatra a fost reţinut

În cauză este întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă. Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei", se arată în comunicatul Poliţiei.

Înțelegerea care i-a adus pe ”răcăreni“ la Bolintin

“Când m-am trezit nu mai aveam gard”. Femeia, o româncă de trăiește în mijlocul țigăniei, își aduce aminte că la apariția neamului venit din Dâmbovița au început și necazurile. Legenda cu ajutorul dat de fostul primar cocalarilor pribegi e confirmată de femeie: “I-a băgat aici, stăteau claie-grămadă în câteva bordeie. Fără apă, fără canalizare, pe camp, între cartoane și un acoperiș. Erau două – trei familii. Pe urmă, au mai venit, s-au înmulțit. A fost înțelegere să vină mulți ca să-l voteze pe fostul la alegeri. Terenurile au fost alese cu schepsis. Erau ale unor bătrâni fără rude”. Sub ochii femeii au început cocalarii să prospere din furăciuni. “Pe urmă au început cu d’alea și mai rele. Vedeți strada asta? Puneau taxă pe ea. Care trecea cu mașina pe aici era oprit în capăt și pus să plătească. Cine nu dădea era bătut cu pietre. Dacă oprea, era dat jos din mașină și snopit”, povestește localnica. Acum, că neamul e pe fugă, femeia are curaj să povestească. De la stradă au trecut la magazinele din centru, să pună taxe de protecție. Și lumea a dat bani fiindcă „știți, Poliția.......te duceai la ei, ei dădeau din cap, asta era tot”.  Din tonul celei ce povestește cum era viața de încărcată se simte un fel de izbăvire, acum că neamul “răcarenilor” e pe fugă. Zâmbește, e fericită că poate să povestească fără teamă cum a trăit până acum câteva zile. Apoi se întristează: “A fost nevoie să moară un om.”. Și se înfurie când își amintește: “Ca să merg ăștia douzeci de metri până la șosea trebuia să mă ducă soțul cu mașina. Dacă nu, te sfâșiau câinii lor, te bateau chiar ei”.

 

Citește aici Bolintin Vale - viața sub amenințarea cuțitului

 

×
Subiecte în articol: bolintin vale