x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Când își va începe mandatul noul primar general al Capitalei

Când își va începe mandatul noul primar general al Capitalei

15 Oct 2020   •   10:47
Când își va începe mandatul noul primar general al Capitalei

Nicușor Dan își va începe mandatul cu întârziere din cauza faptului că noul Consiliul General nu a fost validat de Tribunalul București. 

"Din păcate, preluarea mandatului meu va mai întârzia 7 - 10 zile, ceea ce nu e deloc bine din perspectiva crizei medicale în care ne aflăm. Iată explicaţia: Codul administrativ spune că primarul general îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă.

Codul administrativ are o formulare uşor neclară asupra instanţei competente pentru Bucureşti: primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri.

Tribunalul Bucureşti a validat mandatul meu acum câteva zile, apreciind că, întrucât nicio judecătorie de sector nu acoperă circumscripţia Bucureşti, competent este Tribunalul Bucureşti. Azi însă, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1. După motivare (peste 1 - 2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aştepta două zile pentru un eventual apel", a explicat acesta, pe Facebook.

Instanța competentă, respectiv Tribunalul București, l-a validat pe Nicușor Dan în funcția de primar general al Bucureștiului. 

"Validează mandatul de primar general al municipiului Bucureşti ales la alegerile autorităţilor administraţiei publice locale din data de 27 septembrie 2020 în persoana domnului Dan Nicuşor Daniel. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al municipiului Bucureşti cu obligaţia aducerii la cunoştinţa publică prin afişare la sediul unităţii administrativ teritoriale, în termen de cel mult 24 ore de la comunicare. Cu drept de apel pentru cei interesaţi în termen de 2 zile de la aducerea la cunoştinţa publică, cererea de apel urmând a fi depusă la tribunal".

×
Subiecte în articol: nicusor dan primar general