x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Contrabanda cu țigări, adaptată la condiții de iarnă. Caii și crengile de brad în locul dronelor și elicopterelor

Contrabanda cu țigări, adaptată la condiții de iarnă. Caii și crengile de brad în locul dronelor și elicopterelor

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2023   •   18:00
Contrabanda cu țigări, adaptată la condiții de iarnă. Caii și crengile de brad în locul dronelor și elicopterelor

Contrabanda cu țigări continuă chiar și în timpul iernii, deși echipamentele sofisticate, precum dronele sau elicopterele nu pot fi folosite. Așa că s-au întors la mijloacele rudimentare pentru a-și continua activitatea ilegală.

"După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar - low level.

Pe principiul "di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui cal pe care l-au furat de la un alt contrabandist și au amplasat pe acestea nu mai puțin de 10 colete cu țigări totalizând 5000 de pachete, în valoare de aproximativ 12.000 euro.

Colegii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului- ITPF Sighetu Marmației au folosit focuri de armă pentru prinderea contrabandiștilor, însă aceștia s-au făcut nevăzuți în pădurile din Munții Maramureșului. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Contrabanda este fenomenul cel mai des întâlnit la frontiera de nord a țării, pentru mulți fiind un stil de viață sau o afacere profitabilă", scrie Sindicatul Europol pe Facebok.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: europol contrabanda tigari maramures