x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Vaslui - Bătrân jefuit de asistentă şi brancardier

Vaslui - Bătrân jefuit de asistentă şi brancardier

28 Ian 2016   •   12:16
Vaslui - Bătrân jefuit de asistentă şi brancardier
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

O asistentă medicală şi un brancardier sunt acuzaţi că au jefuit un bătrân în timp ce acesta era trasferat de la un spital la altul, scrie .bzv.ro.

Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale spitalului. Cei doi sunt acum anchetaţi şi riscă să fie concediaţi.

Totul s-a întâmplat în momentul în care pacientul, un barbat în vârstă, era transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie a unităţii sanitare, care este situată la câţiva kilometri distanţă.

Protocolul standard prevede ca în cazul unor astfel de tansferuri, pe fişa pacientului să fie trecute şi date referitoare la bunurile de valoare pe care pacienţii le au asupra lor sau la sumele de bani deţinute de bolnavi.

 „Iniţial, bătrânul în vârstă de 80 de ani a fost internat la noi la urgenţe şi de aici s-a decis ca el să fie transferat cu o ambulanţă la Secţia de Psihiatrie. Asistentul medical de acolo a observat că pacientul nu are asupra sa o anumită sumă de bani, care era trecută pe foaia de observaţie ca aparţinându-i. Pentru lămurirea situaţiei a fost solicitată vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, înregistrări care ne-au fost solicitate de Serviciul de Ambulanţă şi pe care le-am pus la dispoziţia dumnealor”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

×