x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adolescent de 17 ani infectat cu COVID-19, internat în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu”

Adolescent de 17 ani infectat cu COVID-19, internat în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu”

02 Oct 2020   •   14:46
Adolescent de 17 ani infectat cu COVID-19, internat în stare gravă la Terapie Intensivă la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu”

Un băiat în vârstă de 17 ani, infectat cu coronavirus, este internat la Terapie Intensivă la Spitalul “Dr. Victor Gomoiu” din Capitală. Adolescentul se află în stare gravă, însă nu este intubat, ci i se administrează doar oxigen. Virusul i-a atacat toate organele, anunţă România TV

 

Diana Ionescu, directorul medical al Spitalului “Dr. Victor Gomoiu”,a declarat, la Digi 24, că băiatul a ajuns la această unitate medicală miercuri seară, cu febră, mialgii, stare generală alterată.

“Debutul simptomelor este de vineri, sâmbătă a fost evaluat de Ambulanţă, i s-a dat un tratament, luni a fost evaluat de medicul de familie, stare generală proastă în continuare şi părinţii s-au adresat către spitalul nostru miercuri”, a spus Ionescu.

Ea a precizat că la internare nu i s-a pus diagnosticul de PIMS, fiind diagnosticat cu “disfuncţie multiplă de organe”.

“A fost afectat renal, hepatic, hematologic, astăzi au venit ultimele analize (…) şi colegii mei au pus diagnosticul de Sindrom Inflamator Multisistemic. Actualmente, copilul e mai bine, mai are totuşi o afectare hematologică, renală, probele inflamatorii sunt crescute”, a explicat Ionescu.

Diana Ionescu a precizat că testul PCR în cazul adolescentului a fost negativ, dar are anticorpii IgG pentru SARS-COV-2 “foarte crescuţi, deci ne arată că ar fi trecut prin boală“. Ea a spus că din acest motiv Sindromul Inflamator Multisistemic este asociat, în cazul băiatului, infecţiei COVID-19.

“Copilul, faţă de ziua internării, este mult mai bine”, a spus Diana Ionescu.

Este al doilea copil afectat de coronavirus şi care prezintă sindrom inflamator multisistem. Primul copil este bine acum şi a fost externat, însă şi el a fost în stare gravă. Copilul, în vârstă de aproape 10 ani, a dezvoltat această complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2. De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.

×