x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anunț neașteptat de la Protecția Consumatorului: "Nu există dovezi că virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente"

Anunț neașteptat de la Protecția Consumatorului: "Nu există dovezi că virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente"

26 Sep 2020   •   17:30
Anunț neașteptat de la Protecția Consumatorului: "Nu există dovezi că virusul Sars-Cov-2 s-ar transmite prin consumul de alimente"

Directorul general al ANPC, Paul Anghel susține că nu există nicio dovadă care să ateste faptul că SARS COV 2 poate rămâne pe pâinea neambalată chiar și trei ore, așa cum a arătat un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din București.

În presă au apărut știri despre cum se poate transmite virusul Sars-Cov-2 prin alimente și în special prin pâine, care invocă un studiu al Universității București.

„Înțeleg ca studiul realizat de Universitatea din București privind riscurile de transmitere a virusului este doar unul preliminar. Coronavirusurile nu se multiplică în alimente, ele au nevoie de un gazda-animal sau de una umană pentru a se multiplica. Deși studiile recente arată că virusul persistă până la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe dure (oțel, plastic), nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția. Regulile de igienă la cumpărături rămân aceleași și fac din nou apel pentru respectarea lor: purtarea măștilor în magazine, dezinfectarea frecventă a mâinilor cu soluțiile pe care toate magazinele le pun la dispoziție, atingerea exclusivă a produselor care sunt puse în coș”, spune Anghel.

Directorul ANPC spune că va solicita o opinie oficială asupra acestui subiect din partea Grupului de Comunicare Strategică, care este singura entitate in măsura sa prezinte un punct de vedere consolidat.

 

×
Subiecte în articol: Paul Anghel