x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CATHEDRAL PLAZA, undă verde pentru DEMOLARE! Turnul, construit fără autorizaţie valabilă

CATHEDRAL PLAZA, undă verde pentru DEMOLARE! Turnul, construit fără autorizaţie valabilă

25 Ian 2013   •   14:56
CATHEDRAL PLAZA, undă verde pentru DEMOLARE! Turnul, construit fără autorizaţie valabilă

Curtea de Apel Ploieşti a decis că turnul fără autorizație de construire legală. Astfel, Arhiepiscopia romano-catolică poate cere demolarea construcţiei.

"Dreptul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de a cere și obține protecția legală prin demolarea turnului Cathedral Plaza și readucerea terenului pe care a fost edificată această construcție la destinația inițială (de parc), a devenit o realitate juridică incontestabilă, prin rămânerea irevocabilă a sentinței civile nr. 2520/2012, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița. Prin decizia nr. 456/23.01.2013 a Curții de Apel Ploiești, sentința civilă a fost confirmată ca irevocabilă, prin respingerea recursului exercitat împotriva acesteia", Arhidieceza Romană-Catolică de Bucureşti, într-un comunicat.
Construirea fără autorizație valabilă, îndreptățește la demolare și corespunde unui interes public (...). Deasemeni, legiuitorul și-a mai propus să confere monumentelor istorice o zonă de protecție menită să asigure atât conservarea acestora, punerea lor în valoare, cât și protejarea victimelor oricărei agresiuni civile prin repararea integrală și în natură a prejudiciului produs", se arată în motivarea sentinței civile nr. 2520/28.06.2012, potrivit arcb.ro.

Decizia instanţei arată că se "dispune obligarea pîrîtului la luarea tuturor măsurilor administrative de aducere a terenului în situaţia anterioară emiterii autorizaţiei, în vederea refacerii cadrului natural din zona de protecţie a Catedralei Sf. Iosif". În acest caz, pârâtul este Primăria Municipiului București.


×