x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Liberalii decid astăzi cine îl înlocuieşte pe Fenechiu la ministerul Transporturilor. Ovidiu Silaghi, una dintre variante

Liberalii decid astăzi cine îl înlocuieşte pe Fenechiu la ministerul Transporturilor. Ovidiu Silaghi, una dintre variante

16 Iul 2013   •   08:17
Liberalii decid astăzi cine îl înlocuieşte pe Fenechiu la ministerul Transporturilor. Ovidiu Silaghi, una dintre variante

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal se va reuni, astăzi, în sala de şedinţe a Grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, pe agenda discuţiilor urmând să figureze şi noua propunere a liberalilor pentru şefia Ministerului Transporturilor, în urma revocării din funcţie a lui Relu Fenechiu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat vineri, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea la 5 ani de închisoare cu executare a lui Relu Fenechiu, că Biroul Politic Naţional al liberalilor se va reuni la începutul acestei săptămâni pentru a face o propunere pentru conducerea ministerului Transporturilor. "Nu se pune problema unei renunţări la acest portofoliu. Eu nu pot vehicula nume. (...) PNL are soluţii, fără îndoială, BPN care se va reuni la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, va face o propunere premierului Ponta", a spus Antonescu, care a precizat că deputatul Ovidiu Silaghi este o variantă pentru conducerea acestui minister.

Premierul Victor Ponta a declarat că speră ca un nou ministru al Transporturilor să fie numit în aceste zile. "Sper cât mai repede să avem un ministru definitiv, în aşa fel încât să se ocupe. Eu doar gestionez alături de secretarii de stat", a declarat Ponta.

Întrebat dacă a discutat despre o listă cu variante de lucru, premierul a arătat că a vorbit telefonic cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, care nu este în ţară.

"Am vorbit cu dl. Antonescu la telefon, nu este în ţară. Mai departe, când avem o decizie a PNL, eu trebuie să-i propun preşedintelui numirea în funcţie", a adăugat şeful Executivului.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul ''Transformatorul'' la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretele de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi desemnare a premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Transporturilor.

×