x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Polițiștii și jandarmii vor fi în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie/ Poliția Constanța, despre amenzile de la slujba oficiată de Teodosie: Un reprezentat al bisericii a manifestat o atitudine ofensatoare

Polițiștii și jandarmii vor fi în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie/ Poliția Constanța, despre amenzile de la slujba oficiată de Teodosie: Un reprezentat al bisericii a manifestat o atitudine ofensatoare

26 Noi 2020   •   15:34
Polițiștii și jandarmii vor fi în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie/ Poliția Constanța, despre amenzile de la slujba oficiată de Teodosie: Un reprezentat al bisericii a manifestat o atitudine ofensatoare

Patrule formate din polițiști și jandarmi vor fi în zona Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, în 30 noiembrie, pentru a verifica dacă se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Precizările venite din partea Poliției și Jandarmeriei Constanța vin în contextul în care IPS Teodosie a contestat interzicerea pelerinajului de Sf. Andrei.

„Atât poliţiştii, cât şi jandarmii vor urmări ca normele legale să fie aplicate cu stricteţe, nu vom tolera încălcarea legii şi, da, vom fi prezenţi şi în zona Mănăstirii Sf. Andrei pentru a urmări dacă se respectă aceste prevederi legale în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. Nu considerăm că se va forma o aglomerare mare de persoane, deoarece, aşa cum este prevăzut în legislaţia actuală, la aceste manifestări religioase pot participa doar oamenii care au domiciliul în localitatea respectivă, vorbim aici despre localitatea Ion Corvin. Celelalte persoane, din alte localităţi, nu au voie să participe la aceste pelerinaje", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Constanța, Andreea Iliescu.

De asemena, reprezentanții Poliției și Jandarmeriei au făcut precizări privind incidental de la slujba oficiată de IPS Teodosie în biserică, miercuri, 25 noiembrie.

„La vederea colegilor mei, o parte dintre aceste persoane au părăsit incinta din proprie iniţiativă. Echipajele care s-au deplasat la această sesizare au luat legătura cu reprezentanţii bisericii, cărora le-au pus în vedere prevederile legale şi faptul că se încalcă legislaţia actuală în ceea ce priveşte oficierea slujbelor religioase. După ce forţele de ordine au reiterat că slujba oficiată la interior reprezintă o încălcare a legislaţiei şi bineînţeles că reprezintă în principal un pericol iminent în ceea ce priveşte sănătatea publică, un reprezentant al bisericii a manifestat o atitudine ofensivă, refuzând să colaboreze cu autorităţile. Deoarece oficierea slujbelor religioase este permisă în perimetrul lăcaşului de cult, poliţiştii şi jandarmii i-au îndemnat să continue slujba în afara bisericii, acesta a refuzat în continuare să colaboreze, continuând slujba în interiorul bisericii", a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Constanţa.

IPS Tedosie a transmis o scrisoare, miercuri, premierului Ludovic Orban în care afirmă că polițiștii și jandarmii au „brutalizat” credincioșii prezenți la slujbă.

×