x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport ALARMANT: România este pe primul loc în UE la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori

Raport ALARMANT: România este pe primul loc în UE la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori

14 Aug 2020   •   14:09
Raport ALARMANT: România este pe primul loc în UE la rata deceselor provocate de COVID-19 la un milion de locuitori

Potrivit raportului publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), care analizează situaţia epidemiologică din Uniunea Europeană şi Marea Britanie, România este pe primul loc când vine vorba de răspândirea epidemiei de COVID-19.

România înregistrează un raport de 19.1 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condiţiile în care media europeană este de 4.1, iar rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape patru ori mai mare decât media europeană (79.4 vs 21.5). În plus, rata de pozitivitate în țara npastră este de 6.2%, comparativ cu media europeană de doar 1.4%.

Cele mai multe noi cazuri în 14 zile au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) şi Franţa (13.245), în condiţiile în care ţara noastră se testează mult mai puţin. Din 2 august începând, doar în România, Spania şi Luxemburg rata de infectare a fost mai mare de 60 la suta de mii de locuitori.

În raportul său, ECDC arată că trendul crescător al îmbolnăvirilor vine ca o consecinţă a măsurilor de relaxare adoptate, inclusiv cele privind regulile de călătorie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: raport ue decese coronavirus